Οι μαθητές, που παρακολουθούν το Pacifica High School στο Garden Grove, της Καλιφόρνιας, τραγούδησαν ένα εμβατήριο το οποίο έπαιζε για τα γερμανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που φορτώθηκε στο Instagram από έναν από τους μαθητές, σύμφωνα με μια αποκλειστική έκθεση του Daily Beast.

Δεν είναι σαφές πότε φορτώθηκε το βίντεο και τελικά αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο κοινής χρήσης φωτογραφιών. Ωστόσο, μέχρι το Μάρτιο του 2019 οι υπεύθυνοι του σχολείου έλαβαν γνώση του περιεχομένου.

Ένας γονέας μαθητή του Pacifica που δεν συμμετείχε στο περιστατικό εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με το χειρισμό του συμβάντος από το σχολείο, λέγοντας ότι το θέμα δεν θίχτηκε από τους εκπαιδευτικούς μπροστά σε ολόκληρο το σχολείο. Ένας μαθητής στο σχολείο αποκάλυψε επίσης στο Daily Beast ότι η διοίκηση δεν απευθύνθηκε στην σχολική κοινότητα για το βίντεο και δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αν οι συμμετέχοντες είχαν τιμωρηθεί.

Σύμφωνα με τον Πίτερ Σίμι, καθηγητή για τις εξτρεμιστικές σπουδές στο πανεπιστήμιο Chapman, το σκοτεινό τραγούδι στο βίντεο γράφτηκε από τον Γερμανό συνθέτη στρατιωτικών τραγουδιών και πομπών Χερμς Νιλ. Ο Νιλ ήταν επίσης μέλος του Ναζιστικού Κόμματος.

«Δεν είναι κάτι που θα περίμενε κάποιος να ξέρει κανείς εντελώς τυχαία. Υπάρχουν κάποια μέσα με τα οποία έχουν αποκτήσει γνώσεις σχετικά με το τραγούδι και τα σχετικά ναζιστικά ζητήματα», εξήγησε ο Τσάπμαν. «Είναι σε ιστότοπους ή φόρουμ στο διαδίκτυο ή σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπου ενημερώνουν τους άλλους για αυτά τα θέματα;»¨, πρόσθεσε.

Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για τα «τραγούδια του Herms Niel», ωστόσο, αποφέρει μια λίστα με τα τραγούδια του συνθέτη με τους στίχους στα γερμανικά, τα οποία μπορούν εύκολα να μεταφραστούν στα αγγλικά.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το