Αθώοι οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017

 Αθώοι για όλες τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017, έξι εκ των οποίων καταδικάστηκαν για πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα.

   Το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους εννέα αλλοδαπούς για τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών. Έξι από τους κατηγορούμενους κηρύχθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας, για τα οποία καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα με αναστολή.

Απαλλακτική πρόταση για το βασικό σκέλος του κατηγορητηρίου που αφορούσε τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση είχε υποβάλει και η εισαγγελέας Έδρας.

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι των εννέα Κούρδων αναφέρθηκαν σε «δίκαιη απόφαση του δικαστηρίου» τονίζοντας πως τα ευρήματα σε βάρος των εντολέων τους ήταν πενιχρά και γι’ αυτό οδήγησαν σε απαλλαγή τους.

ΑΠΟΨΗ της Αλέκας Ζορμπαλά 

Κατέρρευσε το 187Α – Δεν είναι τρομοκράτες -Δεν είναι τρομοκρατία ο αγώνας για έναν άλλο κόσμο, για τον κοινωνικό μετασχηματισμό.
Θα δώσει άραγε ποτέ λόγο η αντιτρομοκρατική, που εισέβαλλαν νύχτα με πολιορκητικούς κριούς στα σπίτια αυτών των ανθρώπων και τους συνέλαβαν διασπείροντας τερατώδη συνειδητά ψεύδη περί επικίνδυνων τρομοκρατών, που ετοίμαζαν επίθεση με ρουκέτες κατά του Ερντογάν;
Θα δώσουν ποτέ λόγο τα παπαγαλάκια της στα μμε, που αναπαρήγαγαν χωρίς έλεγχο τα μυθεύματα αυτά, συμμετέχοντας σε αυτό το παιχνίδι δολοφονίας χαρακτήρων;
Τι έχει να πει η εισαγγελία, που ευθύς μετά τη σύλληψή τους, πριν ενάμιση χρόνο, κατ’απαίτηση της αντιτρομοκρατικής, δημοσιοποίησε τα ονόματα κ τα πρόσωπά τους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους, αφού ως πολιτικοί πρόσφυγες ήταν στο στόχαστρο της τουρκικής ΜΙΤ;
Και τι έχει να πει η κ.Ντόρα Μπακογιάννη, που πριν ένα χρόνο, σε συνέντευξή της στον Σκάι, απαιτούσε από την Κυβέρνηση, να ανταλλάξει αυτούς τους «τρομοκράτες» με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνταν στην Τουρκία, επειδή είχαν εισέλθει παράνομα σε τουρκικό έδαφος. Και το απαιτούσε χωρίς να ντρέπεται..
Ούτε λόγο θα δώσουν, ούτε τπτ δεν θα πουν.
Έτσι είναι αυτοί.
Αυτοί τον ρόλο τους – Εμείς τον αγώνα μας!
Σήμερα είναι μια νίκη! Μια νίκη αυτών, που βρέθηκαν μέσα και πάλεψαν με πάθος, μια νίκη των υπερασπιστών συνηγόρων, μια νίκη της αλληλεγγύης, Τούρκων, Κούρδων και Ελλήνων, που ούτε μια στιγμή δεν μας άφησε μόνους μέσα στον Κορυδαλλό.
Μια μικρή ρωγμή στο αδιαπέραστο τείχος των αποφάσεων της δικαστικής εξουσίας
Μια μέρα χαράς!
Με τη σκέψη πάντα σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στην Παλαιστίνη

Please follow and like us:
error