Ευρηματική η εργοδοσία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»: Προτείνει μισθούς 586 ευρώ

Ευρηματική η εργοδοσία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό για μία ακόμη φορά. Προκειμένου να μειώσει τον μισθό των δημοσιογράφων, με την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας, μειώνει και τις ώρες εργασίας. Έτσι, οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι εργάζονται τυπικά οκτώ ώρες, στην πραγματικότητα χωρίς ωράριο, καθώς είναι στη διάθεση της εφημερίδας από το πρωί έως το βράδυ, στον «Ελεύθερο Τύπο» θα εργάζονται, λέει, μόνο έξι ώρες την ημέρα.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η εργοδοσία μειώνει και τους μισθούς των δημοσιογράφων, προτείνοντας ατομικές συμβάσεις στο κατώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή στα 586 ευρώ τον μήνα, μεικτά.

Σε επιστολή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι η εταιρεία που εκδίδει τον «Ελεύθερο Τύπο» «επέβαλε σε εργαζόμενους δημοσιογράφους την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με αμοιβή στο ποσό των 586,00 ευρώ μειώνοντας τις ώρες εργασίας σε έξι».

Σημειώνεται ότι η εργοδοσία στον «Ελεύθερο Τύπο» καθυστερεί συστηματικά την καταβολή των δεδουλευμένων σε όλο το προσωπικό, λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε αλλεπάλληλες στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις στο παρελθόν.

Please follow and like us:
error