Οι εργαζόμενοι μαθητές της Ρόδου κατά των υποκινούμενων καταλήψεων

Το κείμενο του μαθητικού συμβουλίου του εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου:

Τις τελευταίες μέρες διακινούνται μέσω facebook και instagram διάφορα ανυπόγραφα καλέσματα που παρουσιάζουν μια ημερομηνία σαν μέρα καταλήψεων στα σχολεία με φασιστικό περιεχόμενο και συνθήματα μίσους.

Ως μαθητές και μαθήτριες του Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου καταδικάζουμε όσους θέλουν να σπείρουν στα σχολεία μας και στις γειτονιές μας το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Είμαστε περήφανοι, που στα σχολεία μας φοιτούν μαθητές και μαθήτριες από διάφορες χώρες, με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις! Είμαστε περήφανοι, γιατί μέσα από την διαφορετικότητά μας μπορούμε να συνεργαστούμε, να στηρίξει ο ένας τον άλλον!

Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας θύμισε για άλλη μια φορά ότι το σύνθημα κατά της Χούντας «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» είναι πανανθρώπινο! Ένωσε λαούς και ανθρώπους!

Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, θέλουμε να ζούμε ειρηνικά. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως η Ρόδος και γενικότερα τα Δωδεκάνησα, είναι το σταυροδρόμι των πολιτισμών. Είναι μέσα στις παραδόσεις μας, η διαπολιτισμικότητα και η φιλοξενία. Γι’ αυτό και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας από την περιοχή των Βαλκανίων.

Ως Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ που επιδιώκει το ΝΑΤΟ ή άλλοι Οργανισμοί Κρατών για να σπείρουν το μίσος, την έχθρα και τους πολέμους ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων και όχι μόνο, ώστε να αυξηθούν τα έσοδά τους και να πλουτίζουν οι βιομηχανίες όπλων τους!

Δεν ξεχνάμε ότι ήταν το ΝΑΤΟ, που βομβάρδισε ακόμη και σχολεία, που διαμέλισε την πρώην Γιουγκοσλαβία! Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους χιλιάδες μαθητές και τους γονείς τους, που ανεξαρτήτου καταγωγής σκοτώθηκαν, πνίγηκαν, ή έγιναν πρόσφυγες.

Αυτό το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο, το οποίο χύνεται σε διάφορα σχολεία για καταλήψεις, έχει ως στόχο να αποπροσανατολίσει τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις μας (μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών) από τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε στα σχολειά μας, όπως π.χ. υποχρηματοδότηση, ανεπαρκείς σχολικές υποδομές, μάθημα σε προκάτ-κοντέινερς, απαρχαιωμένα εργαστήρια, χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, ανεπαρκή βιβλία, κ.α.

Ως Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου καλούμε όλους τους μαθητές/τριες των σχολείων της περιοχής μας να απομονώσουν τις φασιστικές και ρατσιστικές φωνές και να αγωνιστούμε ώστε να αναδείξουμε τις δικές μας ανάγκες για ένα σύγχρονο σχολείο, που θα μας μορφώνει όλους, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις.

Ρόδος, 28-11-2018

 

Please follow and like us:
error