Το απόγευμα της Πέμπτης, περίπου στις 17.30, αστυνομικές δυνάμεις καταφθάνουν σε παραλία της Χιλιαδού Ευβοίας. Ζητάνε από 13 πολιτικούς πρόσφυγες και αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας να αποχωρήσουν από το σημείο (στο οποίο είχαν κατασκηνώσει δύο μέρες πριν) και να τους ακολουθήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας για εξακρίβωση των στοιχειών τους.

Η κίνηση αυτή, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την εκδικητικότητα της αστυνομίας και της κυβέρνησης στο πρόσωπο των αγωνιστών, πολιτικών προσφύγων καθώς επέλεξαν σε μια περιοχή που γίνεται διαχρονικά ελεύθερο κάμπινγκ, να προβούν στις προσαγωγές των Τούρκων αγωνιστών ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους κατασκηνωτές.

Οι πολιτικοί πρόσφυγε, με την υποστήριξη των υπόλοιπων κατασκηνωτών απαιτούν την αποχώρηση της αστυνομίας.
Τελικά η προσαγωγή τους επιτυγχάνεται με τη βία.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει τις πιέσεις και τις επιθέσεις της. Από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής της, επιτίθεται στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, των μεταναστών, των προσφύγων.

Πριν περίπου 1 μήνα, μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας δέχτηκαν επίθεση οι διαδηλωτές που διαδήλωναν στον χώρο ειρηνικά, προσάχθηκαν, συλλήφθηκαν και οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.

Και τώρα, σε μια από τις ετήσιες θερινές εκδρομές των προσφύγων από την Τουρκία που πραγματοποιείται στην περιοχή της Χαλκίδας, η αστυνομία απειλεί με προσαγωγές τους πρόσφυγες. Ο χώρος αυτός είναι ένα ανοιχτό θερινό κάμπινγκ που επισκέπτονται πολλοί άνθρωποι, είναι ένας ανοιχτός χώρος, όμως αυτό δεν σταματά την αστυνομία και την κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας να επιτίθεται στους πρόσφυγες και στα δημοκρατικά δικαιώματα τους.

Ενάντια στις πιέσεις της Νέας Δημοκρατίας, καλούμε όλους τους μαζικούς, δημοκρατικούς, επαναστατικούς φορείς, να ενωθούμε στον κοινό αγώνα για να σταματήσουμε αυτές τις πιέσεις και τις επιθέσεις.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το