Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΟΑΕΕ

Άλλο ένα «επεισόδιο» συνδικαλιστικής δίωξης κατά εργαζομένων που αγωνίζονται για τα εργατικά δικαιώματα εκδηλώθηκε στις 19/11, αυτή τη φορά εις βάρος συνδικαλιστών του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ).

Η αστυνομία συνέλαβε και κράτησε, για να ασκηθεί έπειτα δίωξη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, δύο συνδικαλιστές του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ, τους Χρήστο Βαγενά και Ελένη Μανουρά. Η σύλληψή τους έγινε με αιτιολογία τη συμμετοχή τους στην περιφρούρηση της κατάληψης του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο, που βρισκόταν στην 12η μέρα της. Οι συνάδελφοι υλοποιούσαν, μαζί με πολλούς άλλους, την απόφαση του σωματείου τους για κατάληψη τριών περιφερειακών υποκαταστημάτων, καθώς και των κεντρικών του ΕΦΚΑ. Αυτή η δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση ήταν αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην προσπάθειά της να επιταχύνει την υλοποίηση του «διαρθρωτικού» μνημονιακού μέτρου της ενοποίησης των ταμείων, μεταφέρει διαρκώς προσωπικό προς τις επιτελικές Διευθύνσεις, αφαιρώντας το από υποκαταστήματα που εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους πολίτες. Έτσι, οι ελάχιστοι εργαζόμενοι στα αποδεκατισμένα περιφερειακά τμήματα και τα τμήματα συντάξεων έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους.

Χαρακτηριστικά, υπάρχουν υποκαταστήματα όπου έχουν απομείνει τρεις εργαζόμενοι για να εξυπηρετούν τις ανάγκες 20.000 και πλέον ασφαλισμένων! Αντί η κυβέρνηση να λύσει τα πραγματική προβλήματα για εργαζόμενους και ασφαλισμένους, προχωρώντας σε προσλήψεις προσωπικού, στηρίζει πολιτικά την καταστολή των αγώνων, τις δίκες και τις φυλακίσεις.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο «υπεύθυνο» γι’ αυτό το νέο κρούσμα αυταρχισμού εις βάρος αγωνιζόμενων εργατών, αλλά και για τη γενικότερη πολιτική που παρά τις τυμπανοκρουσίες περί «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια», παραμένει μνημονιακή ακραία λιτότητα!

Απαιτούμε την απαλλαγή των συναδέλφων Χ. Βαγενά και Ελ. Μανουρά από κάθε κατηγορία!

Καλούμε σε συμπαράσταση όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και των συνδικάτων τους!

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΑΕΕ!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το