Η Deutsche Bank προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων στην Ασία καθώς ξεκίνησε την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο του σχεδίου «επανίδρυσής» της, ύψους 7,4 δισεκ. ευρώ.

Η σαρωτική αναδιάρθρωση με τη μαζική «σφαγή» εργαζομένων αποτελεί την πρώτη επιλογή για τη μεγαλύτερη Γερμανική τράπεζα για να διατηρήσει την κερδοφορία της για τους μετόχους της.

Η Deutsche Bank δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη γεωγραφική κατανομή των απολύσεων, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτών αναμένεται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Στο Σίδνεϊ, το Χονγκ Κονγκ και σε άλλα γραφεία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η εβδομάδα ξεκίνησε με απολύσεις και αρκετοί τραπεζίτες της Deutsche δήλωσαν ότι αποχωρούν ολόκληρες ομάδες από τα τμήματα πωλήσεων και συναλλαγών.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Ζέβινγκ δήλωσε σε δημοσιογράφους από το γραφείο της τράπεζας στο Λονδίνο, όπου αναμένεται μεγάλο μέρος των περικοπών, ότι «δεν κάνει τίποτα λιγότερο από την επανίδρυση» της Deutsche Bank, που βρίσκεται στο ‘κόκκινο’ για τα τέσσερα από τα πέντε προηγούμενα χρόνια, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από αντιξοότητες.

Πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν πως η Deutsche Bank μπορεί να καταργούσε έως και 20.000 θέσεις εργασίας — περισσότερους από έναν στους πέντε από τους 91.500 εργαζομένους της.

Σήμερα η τράπεζα ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της στις 74.000 μέχρι το 2022.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το