Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Βρούτση, η κυβέρνηση κατάργησε την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων με τα voucher των 600 ευρώ και δήλωσε πως όλοι αυτοί θα καταστούν δικαιούχοι των χρημάτων αυτών χωρίς καμία προϋπόθεση.

Η υπόθεση έτεινε να παγιωθεί σαν ένα μεγάλο σκάνδαλο κυβέρνησης – ιδιωτικών ΚΕΚ και πιο συγκεκριμένα 6 ή 7 προμηθευτών αυτού του υλικού κατάρτισης, εντελώς πρόχειρου και με πάμπολλα λάθη, η συνεχής ανακάλυψη των οποίων γέμιζε με ξεκαρδιστικές αναρτήσεις και σχόλια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης.

Μα περισσότερο γέμιζε με οργή χιλιάδες επαγγελματίες επιστημονικών επαγγελμάτων που έμπαιναν σε μία διαδικασία ευτελισμού των γνωστικών αντικειμένων τους των πτυχίων και της επαγγελματικής τους εμπειρίας.

Και ενώ τα βέλη έθιγαν τον φυσικό αυτουργό Βρούτση, ο οποίος με θράσος δήλωνε σε τηλεοπτικά πάνελ πως “σε δύο σελίδες βρέθηκαν 4 λάθη”, τα σκάγια φυσικά έπαιρναν και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που στο παρελθόν είχε εκθειάσει τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και τους φορείς τους, απαξιώνοντας εν τοις πράγμασι την δημόσια εκπαίδευση.

Το αν θα προκύψουν και ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις είναι κάτι που θα το δούμε, με την καρέκλα πάντως του Βρούτση να τρίζει. Μένει να περιμένουμε για όλα αυτά.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το