Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε σήμερα από τον στρατό της χώρας να συνεχίσει “τα μαζικά πλήγματα” εναντίον στόχων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον παλαιστινιακό θύλακα, αλλά και να ενισχύσει την παρουσία του γύρω από αυτόν.

“Έδωσα εντολή στον στρατό να συνεχίσει τα μαζικά πλήγματα εναντίον των τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησα να ενισχυθούν οι δυνάμεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας με άρματα μάχης, πυροβολικό και δυνάμεις του πεζικού”, τόνισε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.

Η Γάζα πνίγεται στο αίμα

Σύμφωνα με νέο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Γάζας, δώδεκα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων πολλοί μαχητές, σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια ισραηλινών αντιποίνων στα πυρά ένοπλων ομάδων από τον παλαιστινιακό θύλακο, που τελεί υπό αποκλεισμό, εναντίον του Ισραήλ.

Συνολικά 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του πρακτορείου Anadolu στη Γάζα χτυπήθηκε από ισραηλινά μαχητικά

Το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στη Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίστηκε από αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον πέντε ρουκέτες έπληξαν το κτίριο, αφού προηγουμένως οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν βάλει με προειδοποιητικά πυρά.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Τούρκοι και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση αυτή. Η παλαιστινιακή κυβέρνηση ανέφερε ότι το πλήγμα στα γραφεία του Anadolu ήταν “μια προσπάθεια να ξεφορτωθούν τους μάρτυρες, μια προετοιμασία για σφαγές στη Γάζα”.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” τις επιθέσεις στη Γάζα υποστηρίζοντας ότι “εκείνοι που ενθαρρύνουν το Ισραήλ είναι εξίσου υπεύθυνοι”. “Ακόμη και αν είμαστε οι μόνοι στον κόσμο, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Παλαιστίνη”, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Δείτε και αυτό:

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το