Θα συνεχιστούν και σήμερα, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων τα καιρικά φαινόμενα που έφερε το ψυχρό μέτωπο που σάρωσε τη χώρα, προκαλώντας θυελλώδεις ανέμους, βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια και κεντρικά. Ωστόσο, αυτά θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, σήμερα Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας καθώς και σε περιοχές της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τα φαινόμενα αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν και να περιοριστούν στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 8 και πιθανώς 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση κυρίως στα ανατολικά, ενώ αναμένεται παγετός, κατά τόπους ισχυρός, τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κενττρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως στη Χαλκιδική τις πρωινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.

Ο άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Τα φαινόμενα αυτά θα σημειωθούν κυρίως στη Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 1 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια, στα ορεινά κυρίως της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί έως πολύ ισχυροί, βόρειοι 6 με 8 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Στα ορεινά των νησιών του βορείου Αιγαίου αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 5 με 7, στα νότιας 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9Μποφόρ.

Η θερμοκρασία από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία από μείον 3 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το