Είναι γνωστό στους πάντες πως οι εργαζόμενοι ειδικά στον ιδιωτικό τομέα βιώνουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Από το σημείο αυτό όμως έως την καταστολή με την συνδρομή του στρατού υπάρχει μία απόσταση που το όριό της είναι τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Αναλυτικότερα με την υπ. αρ. 2/2020 εγκυκλίου, που υπογράφει ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Χρήστος Χάλαρης με θέμα  «Ρυθμίσεις για την ενίσχυση και την προστασία των ελεγκτικών μηχανισμών του Ε.Φ.Κ.Α.» προβλέπονται τα παρακάτω:

«2. Οι διοικητικές αρχές, οι αρχές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι δικαστικές υπηρεσίες, οι δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να παρέχουν κάθε αιτούμενη συνδρομή ιδιαίτερα με την παροχή στο Σ.ΕΠ.Ε. μηχανογραφικών στοιχείων και πληροφοριών, για τη διευκόλυνση της άσκησης των αρμοδιοτήτων του.
4. Οι Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εφοδιάζονται με ειδική υπηρεσιακή ταυτότητα για τη διευκόλυνση του έργου τους. Το προσωπικό, το οποίο επικουρεί τους Επιθεωρητές Εργασίας στο έργο τους, εφοδιάζεται με ειδική ταυτότητα, διακριτή από αυτή των Επιθεωρητών Εργασίας.

Ενώ με την ίδια εγκύκλιο θωρακίζονται οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) από τυχόν αντιδράσεις των ελεγχομένων. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει και ποινή για τυχόν υπερβάσεις των ελεγκτών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το