Στα κρυφά, χωρίς να έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση, ανακηρύχτηκε την Δευτέρα επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Ο μητροπολίτης αυτός, που, έσταζε αδιάκοπα μόνο δηλητήριο για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: “Μην ακούτε τι σας λένε, ότι έχουν πάει στο φεγγάρι ή ότι υπάρχουν άλλοι πλανήτες”, ο ίδιος που ισχυριζόταν για τις καταγγελίες περί βιασμού ανηλίκων στο Παπάφειο, ότι ήταν υπερβολές των παιδιών…

serafeim-anthimos-amvrosios-xrysh-aygh2

Στη μεσαία φωτογραφία ο Άνθιμος

Ο γνωστός για τις ακροδεξιές και ρατσιστικές του απόψεις Άνθιμος είχε προγραμματιστεί να ανακηρυχτεί επίτιμος Διδάκτορας τον Νοέμβριο του 2017, οι εντονότατες αντιδράσεις του ακαδημαϊκού και δημοκρατικού κόσμου της Θεσσαλονίκης όμως ανάγκασαν το ΑΠΘ να αναβάλει την τελετή απονομής «για λόγους καλύτερης οργάνωσης», όπως τόνιζε η σύντομη ανακοίνωση του πανεπιστημίου (25/11/2017).

Έτσι, φαίνεται πως ο απερχόμενος «γαλάζιος» πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας αποφάσισε να κάνει ένα «δωράκι» στον Άνθιμο, χωρίς όμως να ενημερώσει πρώτα την πανεπιστημιακή κοινότητα και τα μέσα ενημέρωσης της πόλης, όπως συνηθίζεται.

Ναι, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πανεπιστήμιο που ίδρυσαν ο Γληνός, ο Τριανταφυλίδης κι ο Δελμούζος κι υπήρξε από τα προοδευτικότερα της χώρας…

Κεκλεισμένων των θυρών λοιπόν πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιουλίου η τελετή απονομής στο γραφείο του Άνθιμου, στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η οποία δημοσιεύτηκε στο romfea.gr:

“Σε μία λαμπρή τελετή, σήμερα Δευτέρα 15η Ἰουλίου 2019, στο Ἐπισκοπεῖο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ὁ Παναγ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος ἀναγορεύθηκε Ἐπίτιμος Διδάκτωρ τοῦ Τμήματος Ποιμαντικῆς καὶ Κοινωνικῆς Θεολογίας τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης”.

«Δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες» λέει ο… αστρονόμος Άνθιμος!

Μια στάλα περισσότερο Μεσαίωνα πότισε η Θεσσαλονίκη, της οποίας ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε στο ποίμνιό του πως δε υπάρχουν άλλοι πλανήτες στον κόσμο, εκτός από τη Γη.

Στο κήρυγμά του, το οποίο δεν καταφέραμε να βρούμε πότε ακριβώς το μοίρασε απλόχερα, ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρει πως τον πήρε τηλέφωνο ένας εξέχων επιστήμονας και του είπε ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες και πως όλα αυτά για προσεληνώσεις, προσεδαφίσεις στον Άρη και άλλα παπατζιλίκια, είναι απλά παπατζιλίκια.

Όπως ξεκαθάρισε ο Μητροπολίτης, παρότι ο επιστήμονας που του τηλεφώνησε είναι λαμπρός και διακεκριμένος, δεν ξέρει το όνομά του και έτσι από το μικρόφωνο τον κάλεσε αν ακούει, να επικοινωνήσει ξανά μαζί του.

Μάλιστα ο Άνθιμος τόνισε πως και αυτός είχε τις αμφιβολίες του, αφού κατά καιρούς οι άνθρωποι μαζεύονται για να παρατηρήσουν κάποιο ουράνιο φαινόμενο, αλλά τελικά δεν το έβλεπαν(;)…

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, έγινε περισσότερο γνωστός για την ανάμειξή του σε υπόθεση συγκάλυψης βιασμού ανηλίκου σε ορφανοτροφείο της Μητρόπολης, για το οποίο απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις πέρυσι μάθαμε για υπόθεση που αφορά τη διαχείριση ενός ιδρύματος με την ονομασία «Ορθόδοξο Ίδρυμα Παιδείας και Πολιτισμού», που τώρα πλέον έχει καταργηθεί.

Το ίδρυμα, παρά την ονομασία του, είχε δραστηριότητες που αφορούσαν ξενοδοχειακές υπηρεσίες(;).

Αρχικά ο Μητροπολίτης δεν απολογήθηκε για την υπόθεση μιας και η εμπλοκή του θεωρήθηκε «τυπική», αφού ήταν απλά πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος.

Χωρίς να έχουν βρεθεί ποτέ βιβλία, η εκτίμηση του κατηγορητηρίου είναι πως η μη απόδοση φόρου φτάνει τα 181.314€ για το 2004 και 105.347€ για το 2005, ενώ η μη ακριβής απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 104.452€ το 2004 και 81.695€ το 2005.

Όσον αφορά το μέλλον της Ανθίμειας κοσμογονίας, δεν ξέρουμε αν ο Μητροπολίτης θα στραφεί ανοιχτά υπέρ της επίπεδης Γης, ή θα φραξιονίσει ακολουθώντας την αιρετική άποψη πως η Γη έχει σχήμα ντόνατ.

————————–Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το