MERRY X’MATORIUMS AND A HAPPY NEW FEAR

Η χρονιά ξεκίνησε με την κόλαση του Δάντη.
Η ατμόσφαιρα ξερνά διοξείδιο του άνθρακα και βρωμάει καμμένη σάρκα.
Όλη η Γη ένας θάλαμος αερίων.
Ο καπιταλισμός, ξεσαλωμένος καίει τη Γη, από τον Αμαζόνιο στην Αφρική και από τη Σιβηρία στην Αυστραλία.
Στην κόλαση του Αμαζόνιου υπολογίζεται ότι κάηκαν 906.000 εκτάρια, στις φωτιές της Σιβηρίας. 2,6 εκατ. εκτάρια και μέχρι σήμερα στην Αυστραλία, οι φωτιές έκαναν στάχτη 5 εκατ. εκτάρια. (1 εκτάριο=10000 τ.μ.)
Μια έκταση όσο δυο φορές περίπου το Βέλγιο μετατράπηκαν σε κόλαση.
Οι φλόγες συνεχίζουν να καταπίνουν ζώα, καλλιέργειες, σπίτια, ανθρώπους.
Η Αυστραλία, μέσα στους δέκα πρώτους βρωμιάρηδες του πλανήτη σε εκπομπές καυσαερίων, δέχεται τα επίχειρα μιας πολιτικής που ρημάζει.
Οι θανατερές όμως συνέπειες δεν καινε τους υπεύθυνους. Όπως πάντα, πυρπολούν τους αθώους. Αθώοι δεν είναι οι ψηφοφόροι, οι κλακαδόροι, οι οπαδοί. Στην πολιτική η “αθωότητα” δεν έχει νόημα και περιεχόμενο.
Οι πολιτικές επιλογές κοστίζουν και πληρώνονται.


Το Πανεπιστήμιο του Σίδνευ εκτιμά πως 480 εκατ. ζώα, θηλαστικά, πτηνά, ερπετά, κάηκαν ζωντανά. Πολλά είδη της αυστραλιανής χλωρίδας και πανίδας, ανακοινώνει το Πανεπιστήμιο, εξαφανίστηκαν. Εκτιμά όμως πως οι απώλειες θα είναι ακόμη πιο τραγικές, καθώς η τελική απογραφή μπορεί να ξεπεράσει το 1 δις σε απώλειες ζώων ενώ η διατάραξη της τροφικής αλυσίδας από το θάνατο πολλών μικρών ζώων, θα προκαλέσει στη συνέχεια πολύ περισσότερους θανάτους από λιμό.
Οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή της Μαλακότα δήλωσαν πως ξέμειναν από σφαίρες, σκοτώνοντας οι ίδιοι τα μισοκαμένα ζώα τους, για να μην υποφέρουν.
Κάθε καλοκαίρι, εποχή ζέστης και ξηρασίας, στην Αυστραλία υπάρχουν εκτεταμένες πυρκαγιές. Τίποτα και ποτέ πριν σαν την τωρινή κόλαση του Δάντη.


Η κυβέρνηση των συντηρητικών του Μόρισσον φρόντισε να νομοθετήσει και να εφαρμόσει την πιο άθλια πολιτική απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, με το γνωστό κολαστήριο του Νασάου να οδηγεί τα παιδιά σε απώλεια συνείδησης και απόπειρες αυτοκτονίας, φρόντισε να περικόψει δραματικά τον προϋπολογισμό στην κοινωνική πρόνοια και τις δημόσιες υπηρεσίες, αφήνοντας, εν προκειμένω, την πυροσβεστική στο έλεος εξορμήσεων ελεημοσύνης από τους ίδιους τους πυροσβέστες για κατάλληλες στολές κι εξοπλισμό, φρόντισε να επιβάλει εκτεταμένη λιτότητα, φρόντισε όμως επίσης να θωρακίσει τις επιχειρήσεις στις αυθαίρετες απολύσεις την εργασιακή εξαχρείωση και την περιβαλλοντική αλητεία.
Ο προϊστάμενος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Greg Mullins από το Σεπτέμβρη απευθύνει εκκλήσεις στον πρωθυπουργό για μια συνάντηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα οι δυσοίωνες προβλέψεις των περιβαλλοντολόγων, αλλά ο Μόρισσον είχε άλλες προτεραιότητες.
Την ώρα που η χώρα του γινόταν στάχτη, αυτός έκανε διακοπές στο Μαϊάμι και την ώρα που ο αρχιπυροσβέστης, Greg Mullins του απηύθυνε εκκλήσεις, αυτός δεχόταν στο πρωθυπουργικο μέγαρο και φωτογραφιζόταν με ομάδες κρίκετ γιατί αυτό “πουλάει” στον κρετίνο ψηφοφόρο.
Στο Corpago, της Νέας Ουαλίας που ο Μόρισσον έκανε επίσκεψη μετά το Μαϊάμι, οι κάμερες, που τον συνόδευαν, απαθανάτισαν την Zoey Salucci McDermott που αρνήθηκε να του δώσει το χέρι όταν εκείνος ζήτησε χειραψία και μια φωνή απ’ το πλήθος να λέει, “είσαι ανεπιθύμητος, γαμημένε.
Ο ουρανός στο Corpago έχει χαθεί. Από πάνω του , οι περιγραφές των κατοίκων λένε, πως κρέμεται ένας θόλος στο άρρωστο κίτρινο χρώμα της νικοτίνης, που όταν σουρουπώνει, παίρνει το χρώμα του αίματος.
Η τρίτη φωτογραφία της καιόμενης Ωκεανίας θα απεικονίζει σε λίγο όλο τον κόσμο. Ένας ουρανός στο χρώμα της νικοτίνης και πυρωμένα συρματοπλέγματα.
Merry Crematorium and a happy New Fear.

Νίνα Γεωργιάδου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία