Είναι λίγες έως ελάχιστες οι φορές που το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ απασχολούν τα Μέσα Μαζικής (που λέει ο λόγος)Ενημέρωσης. Όχι βέβαια γιατί δεν έχουν κάτι να πουν αυτές οι οργανώσεις ή γιατί η δράση τους είναι αμελητέα αλλά ηθελημένα. Γιατί -πως να το κάνουμε- αυτά που λένε και πρεσβεύουν με τα κοινά τους και τις διαφορές τους δεν πολυβολεύουν την “πλουραλιστική δημοκρατία” των πολλών τηλεοπτικών καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών, εφημερίδων, πολιτικών και ειδησεογραφικών ιστοσελίδων και της μιας γραμμής. Αυτής της στήριξης του συστήματος.

Μιας “πλουραλιστικής” γραμμής που δήθεν δικαιολογείται από τα εκλογικά ποσοστά τα οποία δήθεν καθορίζουν την παρουσία οργανώσεων και κομμάτων στα ΜΜΕ, τα οποία προφανώς είναι σταθερά για πάντα, και η οποία οδηγεί στον αποκλεισμό όχι μόνο αυτών των δύο οργανώσεων αλλά του συνόλου της Αριστεράς, πολύ περισσότερο της εξωκοινοβουλευτικής.

Τις τελευταίες δύο τρεις μέρες οι δύο οργανώσεις απασχόλησαν και πάλι τα ΜΜΕ. Είναι εντυπωσιακό το πόσες ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν την είδηση του προστίμου από τον δήμο Καλαμάτας προς το Μ-Λ ΚΚΕ για αφίσες του ΚΚΕ(μ-λ). Ακόμη και από ιστοσελίδες ή ΜΜΕ που όσο κι αν ψάξει κανείς δεν έχουν δημοσιεύσει ποτέ και τίποτα γι’ αυτές. Ούτε καν τα γνωστά ευφυολογήματα για τον τίτλο τους.

Το ενδιαφέρον βέβαια εδώ δεν είναι τόσο το …γαργαλιστικό της είδησης που μπορεί και να “πουλάει”, οπότε να ανεβάζει και τα κλικ. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εστιάζουν στη γκάφα του δήμου Καλαμάτας, των υπηρεσιών του και του δημάρχου. Πιθανά και για λόγους πολιτικής αντίθεσης απέναντι στον Δήμαρχο.

Εκτός από τις ιστοσελίδες της Αριστεράς που επισημαίνουν και καταδικάζουν τον αντικομμουνισμό και το κυνήγι της πολιτικής αφίσας όλοι οι υπόλοιποι για άλλη μια φορά κάνουν ότι μπορούν για να μην εστιάσει ο κόσμος στον οποίο απευθύνονται σε αυτό ακριβώς το τελευταίο. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που ψέγουν τον δήμαρχο για την άγνοιά του σε σχέση με τις δύο οργανώσεις! Ποιοι; Αυτοί που ελάχιστες φορές μας έχουν αναφέρει σωστά!

Για όλους αυτούς το κυνήγι της πολιτικής αφίσας της Αριστεράς, στο όνομα του περιβάλλοντος μάλιστα, είναι απολύτως φυσιολογικό και αναγκαίο. Γι’ αυτό και κανένας δεν καταδικάζει την απόφαση. Προφανώς αν δεν είχε υπάρξει η συγκεκριμένη “γκάφα” όλα τ’ άλλα θα ήταν δικαιολογημένα ασυζητητί. Δεν θα αποτελούσε είδηση το συμβάν, κι αν αποτελούσε θα ήταν καταδικαστική για τις οργανώσεις!

Γι’ αυτό άλλωστε ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που μαζί με την είδηση αναπαράγουν και την σχετική ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ ή κόβουν από την αναπαραγωγή της τα τμήματα αυτά που αναφέρονται στην πραγματική αιτία αυτής της απόφασης:

“Με αυτήν και παρόμοιες αποφάσεις, επιχειρείται η φίμωση των απόψεων των κομμάτων της πραγματικής αριστεράς. Η απόφαση, αποτελεί πλήγμα για τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στη χώρα μας. Το γεγονός, ότι η απόφαση δεν είναι μεμονωμένη, αποδεικνύει πως αυτή η δίωξη είναι γενική γραμμή των δυνάμεων της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η απόφαση αποτελεί δίωξη των κομμουνιστικών ιδεών και προσπάθεια φίμωσής τους, μέσα από την οικονομική εξόντωση των φορέων τους.”

Εμείς, συμφωνώντας, απλά θα συμπληρώναμε ότι αυτή η γραμμή είναι γραμμή το συστήματος συνολικά. Το αποδεικνύουν άλλωστε και οι πρόσφατες αποφάσεις του κοινοβουλίου της …”Ευρώπης των λαών” αλλά και χωρών μελών της -και όχι μόνο της ανατολικής πλευράς της- όπου είναι ή βγάζουν στην παρανομία κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις, δικάζουν τα μέλη τους και τα στέλνουν στις φυλακές, ενώ από την άλλη όχι απλά μετατρέπουν σε εθνικούς ήρωες τους συνεργάτες των ναζί αλλά αθωώνουν τελικά και τον ίδιο τον Χίτλερ.

Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο, όπως και τίποτα δεν είναι ασύνδετο με την γενικότερη εικόνα. Δεν είναι το ενδιαφέρον της είδησης η γκάφα του δημάρχου! Άλλο είναι! Ή θα έπρεπε να είναι! 

Πηγή: antigeitonies3.blogspot.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το