Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου θα παρουσιάσει στο κοινό βιβλία σχετικά με την εξερεύνηση του Διαστήματος, καθώς επίσης σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και τμήμα της βραβευμένης αστροφιλοτελικής συλλογής Κλέωνος Διονυσάτου.

Η παρουσίαση θα γίνει από τις 17 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου», μία διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας από την UNESCO.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου έχει προγραμματίσει και μια σειρά άλλων παράλληλων συνοδευτικών δράσεων όπως:

– Πλανηταριακές παραστάσεις που συνδέονται με το κεντρικό θέμα.

– Επιμορφωτικά εργαστήρια στο Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab και στην Βιβλιοθήκη.

– Διαλέξεις, αναγνώσεις και συζητήσεις με βάση βιβλία σχετικά με την εξερεύνηση του Διαστήματος στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος και

– Εργαστήρια του Ευρωπαϊκού προγράμματος STEM for Youth που υλοποιούνται από την επιστημονική ομάδα του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν, αλλά (πλην της επίσκεψης στην ανοιχτή συλλογή) είναι απαραίτητα τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ημέρας της δράσης.

Η έκθεση βιβλίων με θέμα «Εξερεύνηση του Διαστήματος» θα έχει το εξής ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή: 08:30-20:00, Σάββατο και Δευτέρα: 08:30-15:30 (ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου).

Παράλληλα, θα γίνονται αναγνώσεις και συζητήσεις με βάση βιβλία σχετικά με την εξερεύνηση του Διαστήματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το