Η συνάντηση των μελών του Εκπαιδευτικού Ομίλου που έγινε την Πέμπτη (20/9) στα γραφεία της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, καταγράφηκε σίγουρα ως μια ιδιαίτερα θετική και ουσιαστική διαδικασία. Σε μια ζωντανή συζήτηση, μεταφέρθηκαν εικόνες από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της ελαστικής εργασίας.
Οι τοποθετήσεις των συντρόφων αποτύπωσαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εκπαίδευση μετά και από τα οκτώ χρόνια εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών, καθώς και το αντιδραστικό περιεχόμενο των επικείμενων αλλαγών.

Την κοινή εκτίμηση ότι, η γενικότερη υποχώρηση που χαρακτηρίζει το κίνημα φωτογραφίζεται και μέσα στα σχολεία και στους συλλόγους των εκπαιδευτικών, συνόδευε η πίστη ότι αυτό δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα στιγμιότυπο της συγκυρίας. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες χρέος μας είναι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την ανασύνταξη των δυνάμεων του εκπαιδευτικού κινήματος.

Άλλωστε μέσα σε αυτούς τους αρνητικούς συσχετισμούς, τα μέλη του Εκπαιδευτικού Ομίλου πρωτοστάτησαν και με την κατάθεση αγωνιστικών προτάσεων που εγκρίθηκαν από το ΔΣ, αλλά και με την (καθοριστική σε πολλές περιπτώσεις) παρέμβαση τους στους συλλόγους σε μικρές αλλά σημαντικές μάχες με την έναρξη της χρονιάς όπως αυτές για τα κενά και τα ολιγομελή τμήματα. Προσπάθησαν για την ανύψωση (στο μέτρο του δυνατού) ενός αγωνιστικού κλίματος και σίγουρα συνέβαλαν στο να κερδηθούν αρκετές από τις μάχες που δόθηκαν. Τέλος, υπήρξε ένας πρώτος σχεδιασμός της δράσης του Εκπαιδευτικού Ομίλου για το επόμενο διάστημα και ειδικά ενόψει των συνελεύσεων των δύο εκπαιδευτικών σωματείων την ερχόμενη εβδομάδα.
Η συζήτηση αποτιμήθηκε θετικά και υπογράμμισε την ανάγκη η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το