ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

·        ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-Π.Ε.Κ ή ΠΑΣΚ ΚΑΙ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» …ΑΠΑΝΤΟΥΝ (!) ΜΕ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

·        Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Συνάδελφοι, τη στιγμή που η δεξιά πολιτική της ΝΔ αποκαλύπτει το πιο αποκρουστικό περιεχόμενό της και ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θέτει στο γύψο τις θεμελιώδεις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα, οι γραφειοκρατικές παρατάξεις στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε Ηρακλείου επιβεβαιώνουν ξανά το ρόλο τους ως δεκανίκια της αντιλαϊκής πολιτικής που έστρωσαν και στρώνουν, με την παραλυτική τους δράση, το δρόμο της κατεδάφισης των θεμελίων της συνδικαλιστικής πάλης και των λαϊκών συλλογικών αγώνων.

Ειδικότερα, εν όψει της επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ στα σωματείαμε τροπολογία που καθιερώνει το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ, την ηλεκτρονική ψηφοφορία και τη διάλυση της συλλογικής και δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων, οι πρώην κυβερνητικές παρατάξεις (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-Π.Ε.Κ ή ΠΑΣΚ) και οι συνοδοιπόροι τους (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ), απέδειξαν, για άλλη μια φορά, τον παραλυτικό τους ρόλο ακόμη και στη διαδικασία της περιφρούρησης των δημοκρατικών ελευθεριών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Έτσι, ενώ, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εντάξαμε στην ημερήσια διάταξη του πρώτου ΔΣ το μείζον ζήτημα της ποινικοποίησης του συνδικαλισμού, μαζί με ένα πλαίσιο προτάσεων συνδικαλιστικής δράσης (Παράσταση Διαμαρτυρίας για την Αδιοριστία και τους Αναπληρωτές, Συνέντευξη Τύπου, ΓΣ και ενημερώσεις των σχολείων), η κυρίαρχη κυβερνητική παράταξη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΔΙΚΤΥΟ τήρησε από την αρχή την γνωστή τακτική της κωλυσιεργίας, ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ τη συζήτηση στο ΔΣ, ουσιαστικά, ζητώντας να ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ την ΕΥΘΥΝΗ του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το αντιδραστικό κλίμα, δηλ απαιτώντας από εμάς να μην καταγγείλουμε τον ενδοσυνδικαλιστικό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης που… άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στους πιο αντιδραστικού κύκλους του κεφαλαίου, ώστε να ενορχηστρώσουν αυτή τη λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης της ΝΔ στις συνδικαλιστικές και λαϊκές ελευθερίες.

Παρ/λα η Π.Ε.Κ ή ΠΑΣΚ, η παράταξη που έχει ταυτίσει τη θητεία της με τη στήριξη όλων των αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΥΚΟ (!) για ένα τόσο σημαντικό θέμα που, ουσιαστικά, συνιστά ταφόπλακα του συνδικαλισμού, ενώ ΑΠΕΙΧΕ από όλες τις επόμενες κινητοποιήσεις του σωματείου, όπως είναι η παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τις προσλήψεις των Αναπληρωτών και η συνακόλουθη Συνέντευξη Τύπου.

Κατ’ αντίστοιχο τρόπο, η παράταξη «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΨΗΦΙΣΕ επίσης ΛΕΥΚΟ (!), δείχνοντας ξανά ότι το «μπροστά» στον τίτλο της αποτελεί οξύμωρο σχήμα, γιατί η συνολική συνδικαλιστική της δράση και τακτική της δηλώνει το «πίσω», παραπέμπει στο πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του γραφειοκρατικού και υποταγμένου συνδικαλισμού. Μάλιστα, η παράταξη αυτή που διατείνεται (!) ότι προασπίζεται τα αιτήματα των Αναπληρωτών, ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ τόσο από την Παράσταση Διαμαρτυρίας για τις ελλιπείς Προσλήψεις των Αναπληρωτών, όσο και από τη Συνέντευξη Τύπου που αναδείκνυε το δίκαιο αίτημα των Μαζικών Προσλήψεων των Αναπληρωτών και της κάλυψης όλων των κενών.

Τα κωλύματα στην ανάπτυξη της στοιχειώδους συνδικαλιστική πάλης δε σταμάτησαν εδώ. Οι προαναφερόμενες παρατάξεις προχώρησαν και στο… δεύτερο βήμα ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ των συλλογικών λειτουργιών του σωματείου. Γιατί, με άριστο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ (!), όπως αποδείχτηκε, ΑΚΥΡΩΣΑΝ τη δυνατότητα του Δ.Σ να λάβει απόφαση, μετά τη Γ.Σ, μιας και δεν υπήρχε απαρτία. Ετσι, ενώ είχε αποφασιστεί ότι, στο τέλος της Γ.Σ, το Δ.Σ θα συνεδριάσει, για να πάρει θέση εναντίον της ποινικοποίησης και της διάλυσης των σωματείωνη μεν κυρίαρχη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΔΙΚΤΥΟ δήλωσε κώλυμα παραμονής μέχρι το τέλος της διαδικασίας, ενώ οι παρευρισκόμενες ΠΕΚ ή ΠΑΣΚ και «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ (!) από το χώρο της Γ.Σ αιφνιδίως και μεσούσης της διαδικασίαςώστε τα παρόντα μέλη του Δ.Σ να μην έχουν απαρτία και να μη μπορούν να λάβουν καμία απόφαση.

Είναι προφανές ότι αυτές οι ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ, που στηρίζονται σε πλάγια μέσα, προσβάλλουν όχι μόνο τα θεμέλια της δημοκρατικής λειτουργίας του σωματείου, αλλά και την απλή λογική. Αποτυπώνουν συνολικότερα την παραλυτική δράση του γραφειοκρατικού, κυβερνητικού και υποταγμένου συνδικαλισμού που ξέρει καλά την τέχνη.. της συλλογής ψήφων, καλλιεργεί τη λογική της πελατείας και απονεκρώνει τη βάσηΑποπροσανατολίζει τους συναδέλφους και ετοιμάζει από ένα άλλο δρόμο το έδαφος για την επέλαση της κυβέρνησης της ΝΔ στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με τη θέσπιση των αντιδραστικών μέτρων της περίφημης Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας (!) και του Μητρώου των Συνδικαλιστών, μέτρα που επαναφέρουν στη συλλογική συνείδηση και το κοινωνικό προσκήνιο αλήστου μνήμης μέρες ποινικοποίησης των «αντιφρονούντων» και δίωξης των αγωνιστών.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ:

*  ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗ Γ.Σ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

*  ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

*  ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ

*  ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

*  ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.ΛΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ-ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ- ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ (ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ)

ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ

ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

-- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το