ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

                                   Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ  ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Ε.Λ.Μ.Ε ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (9/01 και ώρα 6μμ)

·        ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ,ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ.

·        Ο  ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:

Ø     ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΤΗΣ  ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Ø     ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Τέτοιες μέρες πριν από 29 χρόνια,  ο Αγωνιστής Δάσκαλος, Νίκος Τεμπονέρας, έπεφτε νεκρός από το δολοφονικό χέρι  του… πρωτοπαλλήκαρου της ΟΝΝΕΔ Καλαμπόκα και της συμμορίας του, για να υπερασπιστεί τους δίκαιους αγώνες του μαθητικού κινήματοςενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της τότε κυβέρνησης της ΝΔ που,  με υπουργό παιδείας τον αλήστου μνήμης Κοντογιαννόπουλο, «έτριζε τα δόντια» στο αναπτυσσόμενο και ανυπότακτο μαθητικό κίνημα και μεθόδευε , με τις γνωστές φασιστικές τακτικές της, την «ανακατάληψη των σχολείων». Τις ίδιες μέρες , το Γενάρη του 1991, οι ΗΠΑ κήρυσσαν  τον πόλεμο στο Ιράκ, ματώνοντας το λαό του,   συνδέοντας,  με ένα  υπόγειο, αλλά αρκετά ισχυρό    νήμα,  την αντιδραστική πολιτική της  καταστολής του νεολαϊστικου και λαϊκού κινήματος με το αιματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής και τη μετατροπή της χώρας μας  σε ορμητήριο ΝΑΤΟϊκής επίθεσης στους γειτονικούς λαούς.

 Είκοσι εννιά  χρόνια μετά τη στυγερή  δολοφονία του αγωνιστή Ν. Τεμπονέρα, ο λαός μας και η νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της υποτέλειας που επέβαλαν εδώ και μια δεκαετία όλες οι κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ξεπλυμένη και εξαγνισμένη από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ,  θεσπίζει ένα  νέο βάρβαρο κύμα αντιλαϊκών και αντιδραστικών μέτρων, για να σαρώσει ό,τι άφησε όρθιο η δεκαετής πολιτική των μνημονίων, ενώ καθημερινά καταθέτει τα διαπιστευτήρια των ισχυρών δεσμών εξάρτησης και υποτέλειας στον Αμερικάνικο και Ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Πάνω στο έδαφος αυτής της πολιτικής, η ΝΔ εξαπολύει ένα νέο κύμα καταστολής, αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας, βάζοντας στο στόχαστρο τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, καταστέλλοντας το φοιτητικό κίνημα και καταργώντας με την αστυνομική βία το Ασυλο. Την ίδια στιγμή,   επιβάλλει  το Ηλεκτρονικό Φακέλωμα στα σωματεία, θεσπίζει την περιστολή του απεργιακού δικαιώματος , απαγορεύει, ουσιαστικά, τις διαδηλώσεις, νομιμοποιεί την άσκηση της κρατικής βίας έναντι του λαϊκού κινήματος.

 Η θυσία του  Νίκος Τεμπονέρα -που υπερασπίστηκε, με τίμημα την ίδια τη ζωή του, τα δίκαια αιτήματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες του μαθητικού κινήματος,  αψηφώντας στην πράξη  όχι μόνο τη δολοφονική δράση των τραμπούκων της δεξιάς, αλλά και τις  τότε…   αριστερές σειρήνες της υποταγής(«Τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν ομαλά το συντομότερο δυνατό… Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πειραματίζεται με την αγωνία των μαθητών”, τόνιζε από το «Ριζοσπάστη το ΚΚΕ)-  διδάσκει  το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα απέναντι στην αντιδραστική πολιτική

Σήμερα οι λαοί στο Ιράν, τη Συρία, το Ιράκ και σε όλη την Μ. Ανατολή βρίσκονται ξανά στο μάτι του κυκλώνα. Η ευρύτερη περιοχή, με επίκεντρο τώρα το Ιράν, μετατρέπεται σε πεδίο της δολοφονικής επιθετικότητας των Αμερικάνων που κλιμακώνουν  την απειλή  ενός νέου πολέμου, σπέρνοντας το θάνατο, και  καταδικάζοντας στην εξαθλίωση  τα καραβάνια των  ξεριζωμένων και των προσφύγων. Σήμερα που  οξύνονται απότομα οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις( ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσίας – Κίνας) και η απειλή μιας γενικευμένης ανάφλεξης είναι ορατή, καθήκον άμεσο και  επιτακτικό  όλων των εκπαιδευτικών,  της νεολαίας, των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματος.

Ο αγώνας και η θυσία του Αριστερού Δάσκαλου Νίκου Τεμπονέρα  και εκείνη του  Σ. Πέτρουλα και Γρ. Λαμπράκη, αλλά και των  Κουμή – Κανελλοπούλου – Καλτεζά – Γρηγορόπουλο – Φύσσα– που δολοφονήθηκαν από τα χέρια της δεξιάς, του παρακράτους και του φασισμού- μαζί με τον ιδρώτα, το αίμα και τη θυσία  χιλιάδων αριστερών, κομμουνιστών, δημοκρατών και προοδευτικών ανθρώπων,  φωτίζουν  τον πραγματικό δρόμο για  καλύτερες μέρες,  ενδυναμώνουν τη συλλογική  πάλη μας για Μόρφωση,  Δουλειά, Δημοκρατικές Ελευθερίες, Ειρήνη, Εθνική Ανεξαρτησία και Διεθνιστική Αλληλεγγύη

Η αντιλαϊκη πολιτική της φτώχειας, της καταστολής και της υποτέλειας δεν είναι αήττητη!

Κάτω η φιλοπόλεμη και δολοφονική πολιτική των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών!

Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το