Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου

Ø ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ.

Ø ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ -ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Ø ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Ø Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ

Ø ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΩΝ.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη διαδικτυακή, ωμή και προκλητική επίθεση που έχουν εξαπολύσει εθνικιστικοί και φασιστικοί κύκλοι εναντίον δύο συναδέλφων του 4ου ΓΕ.Λ ΒΕΡΟΙΑΣ (απειλώντας ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα του ενός), με αφορμή τη σθεναρή τους στάση απέναντι στα εθνικιστικά μαθητικά συλλαλητήρια που επιχειρούν να υποκινήσουν για το «Μακεδονικό ζήτημα».

Τονίζουμε ότι πίσω από το ηλεκτρονικό προσωπείο είναι ορατό το επαχθές πρόσωπο του φασισμού, που- εδραιωμένος στον αντιδραστικό εθνικισμό-επιδιώκει να διαποτίσει τη νεανική ψυχή με το δηλητήριο του εθνικιστικού μίσους και να αποπροσανατολίσει τη νέα γενιά, υπηρετώντας τους πιο σκοτεινούς κύκλους του κεφαλαίου και τον οξυμμένο ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστών(Η.Π.Α-ΕΕ.-ΡΩΣΙΑ) ιδιαίτερα στα Βαλκάνια που μετατρέπονται σε χώρο γεωπολιτικής αναμέτρησής τους.

Στα πλαίσια αυτού του ανταγωνισμού εντάσσονται και οι πυρετώδεις προσπάθειες για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όλων των Δυτικών Βαλκανίων που βρίσκονται στο υπογάστριο της Ρωσίας, η ανοιχτή αμφισβήτηση των συνόρων, η καλλιέργεια του σοβινισμού, του αλυτρωτισμού , του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας από τους κρυφούς και φανερούς φασιστικούς κύκλους.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, είναι προφανές ότι η πολιτική της υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές, Αμερικάνους και Ευρωπαίους, που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -η οποία είναι ο καλύτερος προωθητής των Αμερικανό-Νατοϊκών συμφερόντων στα Βαλκάνια- το καθεστώς της Αμερικανόδουλείας που επιβάλλει, η αναγόρευση του ΝΑΤΟ σε φρουρό των συνόρων, η αναβάθμιση και ο πολλαπλασιασμός των βάσεων του θανάτου κλπ αποτελούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των αντιδραστικών φαινομένων του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας. Προς την κατεύθυνση αυτή εξάλλου η συγκυβέρνηση έχει την αμέριστη υποστήριξη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου(ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κλπ), έτσι ώστε οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη της φασιστικής δράσης τους.

Ο ενδοτισμός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους Αμερικάνους επικυρίαρχους που έχουν ως επίκεντρό τους το έλεγχο των Βαλκανίων, το καθεστώς της «ενισχυμένης επιτροπείας» από την ΕΕ-Δ.ΝΤ, σε συνδυασμό με την πολιτική της ανοχής στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ,όπως δείχνει η συνεχιζόμενη για πέντε χρόνια δίκη της- συνιστούν γόνιμο έδαφος για τον εκφασισμό του κράτους και την ανάπτυξη όλων των αντιδραστικών φαινομένων του σοβινισμού, της πατριδοκαπηλείας. και του αλυτρωτισμού.

· ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ –ΕΝΩΤΙΚΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ.

· ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ -ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ -ΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ή ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ,

· ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

· ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε

· ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ –ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το