ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ(13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 13:30ΜΜ

Ø ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Ø ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Ø ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ(ΕΕ-Δ.Ν.Τ)

Συνάδελφοι, στο…μεταμνημονιακό τοπίο της δήθεν ομαλότητας, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει και επιτείνει την αντιλαϊκή πολιτική της αδιοριστίας , κρατώντας σε ομηρία 30.000 αναπληρωτές συναδέλφους, συμβασιούχους διαβαθμισμένης εργασιακής σκλαβιάς, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, ενώ τα σχολειά μας υπολειτουργούν και οι περίφημοι, πολλαπλώς προβαλλόμενοι .. μαζικοί διορισμοί καλύπτουν μόλις το 1/3 των κενών του νομού μας (!)..

Ειδικότερα από το σύνολο των 165 κενών στη Β/θμια εκπαίδευση , με τις πρόσφατες προσλήψεις των αναπληρωτών, καλύφθηκαν μόνο 55 θέσεις, ενώ για τα 57 κενά που αφορούν στην παράλληλη στήριξη, προσλήφθηκαν μόνο 17 συνάδελφοι.

Στο ίδιο τοπίο της επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής δεν εγκρίνονται από τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης τα λεγόμενα «ολιγομελή» τμήματα, τα τμήματα δηλ που υπηρετούν τις ανάγκες της γενικής παιδείας και του προσανατολισμού στα γυμνάσια και τα ΓΈΛ, αλλά και της ειδίκευσης στα ΕΠΑΛ, στη βάση της περικοπής των δαπανών για τη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Η συγχώνευση –κατάργηση τμημάτων στα σχολεία κάθε κατηγορίας υπαγορεύεται από τη λογική του χαμηλού κόστους της παιδείας των λαϊκών στρωμάτων. Υπακούει στις επιταγές του Ο.Ο.Σ.Α και στις κατευθύνσεις των αντιλαϊκών συνθηκών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ για ένα υποβαθμισμένο δημόσια σχολείο, που θα πολλαπλασιάζει τις κοινωνικές ανισότητες, θα εδραιώνεται στην αποσπασματική πληροφορία , θα συνδέεται με τους νόμους της αγοράς και θα προσφέρει φτηνά εργατικά χέρια στο επιχειρηματικό κεφάλαιο, όπως δείχνει το βάρβαρο μέτρο της μαθητείας στα ΕΠΑΛ, μέσω του οποίου οι πλουσιοπάροχα επιδοτούμενοι εργοδότες εκμεταλλεύονται στυγνά τα παιδιά των φτωχών οικογενειών, καταδικάζοντάς τα στην αμάθεια.

Ένα τέτοιο σχολείο που επιτείνει τις ταξικές ανισότητες είναι δεμένο και με την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών .Για το λόγο αυτό ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ η ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ στα σχολεία και 30.000 αναπληρωτές συνάδελφοι είναι καταδικασμένοι να περιπλανώνται κάθε χρόνο, αναζητώντας σε κάθε γωνιά της επικράτειας κάποια σύμβαση εργασίας, που άλλοτε είναι πλήρους απασχόλησης και άλλοτε μειωμένου ωραρίου. Η εργασιακή ομηρία, ανασφάλεια και περιπλάνηση των αναπληρωτών επιδεινώνεται και με τις συμβάσεις της εργασιακής σκλαβιάς του ΕΣΠΑ, συμβάσεις που ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ στους συναδέλφους μας να παίρνουν ούτε το ευτελές ποσό του ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, καταδικάζοντάς τους στην πλήρη εξαθλίωση.

Αυτήν την εξαθλίωση μετονομάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως.. ομαλότητα και αναφέρεται στη δήθεν ..εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, εμπαίζοντας τους γονείς και τους μαθητές και απαξιώνοντας πλήρως τους συναδέλφους που έχουν καταθέσει ως συμβασιούχοι το μόχθο μιας μακρόχρονης διδακτικής πορείας στις εσχατιές της χώρας , μόχθος που φτάνει μέχρι και τα 20 χρόνια.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση –που θέλει να αποκαλείται «αριστερή»- κάνει λόγο για «δίκαιη ανάπτυξη» και ανάκαμψη, ενώ διατηρεί σε ισχύ το μνημονιακό νόμο που απαγορεύει τους διορισμούς μονίμων στο δημόσιο μέχρι και το 2019, κλείνοντας την πόρτα στη νέα γενιά των εκπαιδευτικών που δικαιούνται και πρέπει να πάρουν τη θέση των συνταξιοδοτούμενων , οι οποίοι ανέρχονται στις 30.000(!).

Είναι προφανές ότι το ομαλό και εύρυθμο σχολείο που διακηρύσσει ο Υπουργός της παιδείας, είναι το σχολείο της ελαστικής απασχόλησης , της κατάργησης των διορισμών, της σύνδεσης με τους νόμους της αγοράς και της απομόρφωσης των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτή ακριβώς η αλήθεια επιβεβαιώνεται και στην κατάθεση του σχεδίου νόμου για το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ που μετατρέπει τη Γ΄ Λυκείου σε εξεταστικό βραχίονα της Λυκειακής Βαθμίδας , κατηγοριοποιεί- με ακόμη πιο αυστηρά ταξικά κριτήρια- τα παιδιά, διαβαθμίζοντάς σε εκείνα που έχουν την οικονομική δυνατότητα να σηκώσουν το βάρος του νέου εξεταστικού μαραθωνίου και να ενταχθούν σε μια από τις λεγόμενες «καλές σχολές» και σε εκείνα που καταδικάζονται στις ονομαζόμενες σχολές… «επιλογής»,σε εκείνα δηλ τα τμήματα διετούς φοίτησης που απλώς θα παρέχουν βεβαιώσεις καταρτισιμότητας.

Στην ουσία, τον ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει κατά γράμμα το περίφημο ΜΙΚΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ για την εκπαίδευση και τις επιταγές της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστικών κέντρων για ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ των πολλών και φτωχών από τη μόρφωση. Είναι το σχολείο που ορθώνει τους πιο στυγνούς ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών από τη μεταπολίτευση και έπειτα. Παράλληλα, το νέο λύκειο, όπως ορίζει ο νόμος 4547 για τις νέες δομές είναι συνδεμένο με την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» -απόλυση των εκπαιδευτικών, την υπαγωγή του στους Δήμους και γενικά την Τ.Αυτοδιοίκηση, με την επιβολή των ιδιωτικό-οικονομικών κριτηρίων.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καλεί σε μαζική συστράτευση τους εκπαιδευτικούς , αναπληρωτές και μόνιμους, τους γονείς και τους μαθητές, με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των αντιλαϊκών μέτρων ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ και την κατοχύρωση των δίκαιων αιτημάτων μας.

· ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ-ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ.-ΝΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

· ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ-ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ.

· ΚΑΜΙΑ «ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ.-ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

· ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ- ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ-ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΣΕ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.

· ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΩΣ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ

Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ –ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΙΝΕΤΑΙ.

Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ

ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το