ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

· Ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης απαξίωσε πλήρως τους αναπληρωτές και συνολικά το εκπαιδευτικό κίνημα κατά την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας(Πέμπτη 13/09).

· Καταγγέλλουμε την τακτική του εμπαιγμού των συνδικαλιστικών οργάνων, των συμβασιούχων και μονίμων συναδέλφων που τήρησε ο προϊστάμενος της περιφερειακής διεύθυνσης Κρήτης.

· Τονίζουμε στους εκπροσώπους της διοίκησης της εκπαίδευσης ότι οι αντιδραστικές τακτικές της περιφρόνησης, της ειρωνείας και της απορριψης δε θα πτοήσουν το εκπαιδευτικό και συνολικότερα λαϊκοί κίνημα

· Καλούμε τους αναπληρωτές και τους μονίμους συνάδελφους σε μαζικό και ανυποχώρητοι αγώνα εναντία στην πολιτική της αδιοριστίας, του μισθολογίου της πείνας και της επίτασης των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, που τηρεί η δήθεν «αριστερή» συγκυβέρνησης σύριζα-Σανέλ, διαιωνίζοντας και επιτείνοντας την πολιτική των προκάτοχων της (ΝΔ-Π.Α.Σ.Ο.Κ), με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της (ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.Α.Τ.Ο)

Συνάδελφοι, κατά την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας, των εκπαιδευτικών σωματείων, της Ε.Λ.Μ.Ε και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης, την Πέμπτη(13/09), η ηγεσία της Περιφερειακής Διοίκησης της Εκπαίδευσης έδειξε, με έναν απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό και πλήρως αραιωτικό τρόπο, πως αντιλαμβάνεται η δήθεν «αριστερή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον πολλαπλά διακηρυγμένο και πλαστό φιλολαϊκό της χαρακτήρα. Γιατί όχι μόνο αρνήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα και να ικανοποιήσει οποιοδήποτε αίτημα των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων και των παρευρισκόμενων αναπληρωτών και μονίμων, αλλά επιπλέον έδωσε το χείριστο δείγμα υποτίμησης και περιφρόνησης των εκπαιδευτικών και του λαϊκού κινήματος, δηλώνοντάς τους με ένα πρωτόγνωρα κυνικό τρόπο: «Είναι προεκλογική περίοδος. Περιμένετε την επόμενη ..φιλεργατική κυβέρνηση, να ικανοποιήσει τα αιτήματά σας»(!!)

Είναι προφανές ότι μια τέτοια αυταρχική, αντιδημοκρατική και αντισυλλογική συμπεριφορά αποτυπώνει πολύ παραστατικά το αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Της κυβέρνησης, η οποία- αφού πρώτα επιδόθηκε σε μια παραπλανητική «αριστερή» δημαγωγία, εγκλωβίζοντας τη λαϊκή συνείδηση- στη συνέχεια αναγκάζεται να αποκαλύψει, ακόμα και με τον πιο προκλητικά αντιδημοκρατικό τρόπο, τους πραγματικούς στόχους και τις επιδιώξεις της. Στόχους που όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες, με τους μαζικούς διορισμούς, την ενίσχυση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αλλά αντιθέτως αφορούν αποκλειστικά τα συμφέροντα της εγχώριας ολιγαρχίας. Εναρμονίζονται απόλυτα με τις αξιώσεις της ντόπιας πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της (ΕΕ-Δ.Ν.Τ.-Ν.Α.Τ.Ο), για τη συνέχεια και επίταση της μνημονιακής επέλασης, στο τοπίο της δήθεν μεταμνημονιακής πολιτικής, όπως δείχνουν τα συνεχιζόμενα μέτρα της φοροληστείας, της δραματικής περικοπής των κοινωνικών δαπανών, της ανεργίας και λαϊκής εξαθλίωσης.

Για τους λόγους αυτούς ο Περιφερειακός Διευθυντής, εκπρόσωπος της κυβέρνησης και πολιτικός προϊστάμενος της Εκπαίδευσης σε επίπεδο Κρήτης, θεώρησε…περιττό να ασχοληθεί με τα αιτήματά μας που αφορούν στις προσλήψεις των αναπληρωτών οι οποίες σήμερα δεν καλύπτουν ούτε το 1/3 των κενών στη Β/θμια Εκπαίδευση(π.χ 165 κενά γενικής παιδείας και μόνο 55 προσλήψεις), στη μη έγκριση των ονομαζόμενων «ολιγομελών» τμημάτων σε όλα σχεδόν τα σχολεία της επαρχίας και της πόλης .Για τον ίδιο λόγο, αρνήθηκε να εξηγήσει γιατί δηλώνει δημόσια ο ίδιος , αλλά και συνολικά η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ ότι τα σχολεία «λειτουργούν ομαλά», ενώ τα περισσότερα υπολειτουργούν. Για ποιο λόγο, ενώ δεσμεύτηκε για τη λειτουργία του τμήματος των βρεφονηπιοκόμων στο 3ο ΕΠΑΛ, αυτό το τμήμα δε λειτουργεί, όπως και άλλες ειδικότητες σε άλλα αντίστοιχα σχολεία. Γιατί οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές του μειωμένου ωραρίου δεν παίρνουν ούτε αυτό το ψίχουλο του επιδόματος της ανεργίας. Γιατί συνεχίζεται η εφαρμογή του μνημονιακού μέτρου της κατάργησης των διορισμών, ενώ η κυβέρνηση διακηρύσσει το τέλος δήθεν των μνημονίων.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα και τα αιτήματα των ανέργων, των συμβασιούχων και των μονίμων απλά και σαφή. Κατανοούμε λοιπόν για ποιο λόγο ο Περιφερειακός Διευθυντής, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μας απαξίωσε και μας παρέπεμψε ειρωνικά στην επόμενη ..μετεκλογική και «φιλεργατική» κυβέρνηση. Γιατί απλούστατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που βρίσκεται στην υπηρεσία του ΣΕΒ ,του Ο.Ο.Σ.Α, και συνολικά του κεφαλαίου και υποκλίνεται στις εντολές των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, όπως έδειξε και η κατάπτυστη αναγωγή των Η.Π.Α σε τιμώμενη( χώρα στη ΔΕΘ, δε μπορεί παρά «να αποστρέφει το πρόσωπο», να ειρωνεύεται και να περιφρονεί τις λαϊκές διεκδικήσεις.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που «τιμά» τους επικυρίαρχους ιμπεριαλιστές, αθωώνοντάς τους για τα πολλαπλά εγκλήματα έναντι του ελληνικού λαού και των λαών γενικώς, που σέβεται τις «δεσμεύσεις» της έναντι των εκπροσώπων του κεφαλαίου και του διεθνούς ιμπεριαλισμού, δε μπορεί συγχρόνως να τιμά, να σέβεται και να ικανοποιεί τα λαϊκά αιτήματα. Δείχνει εμφανέστατα την όχθη των συμφερόντων που υπηρετεί

Από το χώρο της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών δηλώνουμε ότι καμία αραιωτική συμπεριφορά οποιουδήποτε εκπροσώπου της κυβέρνησης δεν πρόκειται να πτοήσει το αγωνιστικό φρόνημα και τη συλλογική στάση της διεκδίκησης των αιτημάτων μας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου τύπου συμπεριφορές προσβολής και υποτίμησης του συλλογικού αγώνα και τονίζουμε ότι αυτές διδάσκουν και αφυπνίζουν τους αναπληρωτές, τους ανέργους και τους μονίμους, τους μαθητές και τους γονείς, καθιστώντας τους ακόμη πιο διεκδικητικούς, με πίστη στην αξία και τη δυνατότητα της συλλογικής πάλης να αποκαλύψει τους «εχθρούς και τους φίλους» του λαού και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του.

Ø Καμία ανοχή στην παραπλανητική πολιτική τη συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το δήθεν τέλος των μνημονίων.

Ø Να καλυφτούν άμεσα όλα τα κενά των σχολείων

Ø Να εγκριθούν όλα τα τμήματα που εισηγούνται οι διευθυντές και οι σύλλογοι διδασκόντων.

Ø Να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές συνάδελφοι, πλήρους και μειωμένου ωραρίου.

Ø Να μην περάσει το νεο σχέδιο νόμου για την επίταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση. Να αντιπαλέψουμε συλλογικά όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ισοπεδώνουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Ø Μαζική αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική της ανεργίας-αμορφωσιάς-λαϊκής εξαθλίωσης που εφαρμόζει η συγκυβέρνησης σύριζα-Σανέλ, με την υποστήριξη της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης(ΝΔ-κίνα-πάσο-κεντρώοι) και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων τους.

Οι Λαϊκοί Ενωτικοί και Ανυποχώρητοι αγώνες μπορούν να νικήσουν.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το