Έβαλαν πρόστιμο 50.000 ευρώ, στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» , στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάση Αγαπητό, στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
50.000 ευρώ πρόστιμο για κάποια πανό και αφίσες που βρέθηκαν στις Σέρρες, βεβαιώθηκε ήδη στην εφορία, στο ΑΦΜ του !!!

Η αστυνομία των Σερρών ανακάλυψε και κατέγραψε χωρίς να έχει καμιά τέτοια αρμοδιότητα σε τρεις αναφορές της 5 πανό και 2 αφίσες. Με αυτά τα στοιχεία στήθηκε από το αστυνομικό τμήμα Σερρών υπόθεση παραβίασης του Καλλικράτη και η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία χρεώθηκε με πρόστιμο της τάξης των 50.000 ευρώ!

Δεν μπόρεσαν -και δεν μπορούν- να λυγίσουν στους καθημερινούς αγώνες και επιχειρούν να εξοντώσουν και να στραγγαλίσουν οικονομικά την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Πριν λίγες εβδομάδες πρόστιμο ήρθε και στο Μ-Λ ΚΚΕ για κάτι αφίσες που έβαλε, όπως γράφουν, στην Καλαμάτα.

Η απόφαση, αποτελεί πλήγμα για τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στη χώρα μας. Το γεγονός, ότι η απόφαση δεν είναι μεμονωμένη, αποδεικνύει πως αυτή η δίωξη είναι γενική γραμμή των δυνάμεων της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η απόφαση αποτελεί δίωξη των αριστερών ιδεών και προσπάθεια φίμωσής τους, μέσα από την οικονομική εξόντωση των φορέων τους. Με το γελοίο, αντιδραστικό, χιλιοειπωμένο, επιχείρημα ότι η πολιτική αφίσα είναι «Ρύπανση», αποκρύβονται δυο τρανταχτές αλήθειες.

Η πρώτη αλήθεια είναι πως τα αστικά κόμματα δεν έχουν ανάγκη την πολιτική αφίσα, αφού έχουν στο πλάι τους, αρωγούς και διαφημιστές, όλα τα συστημικά ΜΜΕ, να διαδίδουν, να κάνουν πλύση εγκεφάλου και να τρομοκρατούν τους ψηφοφόρους, με τη θεωρία του «μικρότερου κακού». Αν και αεροπανό των αστικών κομμάτων, ή αφίσες μεμονωμένων υποψηφίων τους, υπάρχουν σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, χωρίς αυτά να αποτελούν …ρύπανση.

Η δεύτερη αλήθεια είναι πως, τα αποκαλούμενα «μικρά», αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα κάθε τέσσερα χρόνια καλούνται να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε μεταμεσονύκτιες, ελάχιστης ακροαματικότητας, εκπομπές των ΜΜΕ, προς δόξαν της …ισότητας των ευκαιριών. Γιαυτό και η αφίσα γι’ αυτά είναι ένα ελάχιστο μέσο, για τη διάδοση των ιδεών τους.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για πραγματική Ρύπανση, όχι μόνο οπτική, αλλά και πολιτισμική, ας στρέψουμε το βλέμμα στις διαφημιστικές αφίσες και πανό κάθε είδους σκυλάδικου, σερβιέτας, ή καθαριστικού κουζίνας που «κοσμούν» τις πόλεις και τους δρόμους.

Να συνοψίσουμε:

Βρώμισαν τον τόπο με χιλιάδες πανό, προκηρύξεις, αφίσες με τις σιχαμερές φάτσες τους και τους ενόχλησε ένα πανό στις Σέρρες, επιβάλλοντας μάλιστα το ανώτερο ποσό προστίμου, τώρα, στον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό (επικεφαλή ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις περιφερειακές εκλογές) χθες στο Μ-Λ ΚΚΕ, αύριο ποιος ξέρει σε ποιον άλλο.

Τελικά η αφισοκόλληση αποτελεί ρύπανση και είναι παράνομη.
Εκτός εάν πρόκειται για:
1.αφίσες ή πανό της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), και γενικά κοινοβουλευτικών κομμάτων τα οποία:
α. παίρνουν κρατική επιχορήγηση
β. έχουν άπλετο τηλεοπτικό χρόνο.
γ. παίρνουν δανεικά και αγύριστα από τις τράπεζες κάποια εκατομμύρια

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες

2. αφίσες, χαρτόνια ή πανό επιχειρήσεων, εμπορικών συναυλιών κλπ

3. χαρτόνια ή πανό μεγάλων εμπορικών εκθέσεων όπως η ΔΕΘ και άλλων
4. γιγαντοπανό της Αμερικανικής πρεσβείας
5. πανό των Μακεδονομάχων πάνω στο Λευκό Πύργο και σε πάρκα

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

6. διαφημιστικές πινακίδες που εξυμνούν υποχρεωτικά την ΕΕ, το ΕΣΠΑ και άλλα ευαγή ιδρύματα που μοιράζουν δωρεάν χάντρες σε ιθαγενείς
7.αφίσες, χαρτόνια ή πανό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και άλλων ακίνδυνων και προβλέψιμων
8.χαρτόνια που διαφημίζουν τηλεοπτικές εκπομπές, μαγειρέματα, προξενιά κλπ
9.διαφημίσεις καζίνο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, ουρανός, δέντρο, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες


10. sexshop και άλλων


Η τρομοκρατία περνά σε άλλο επίπεδο πια. Πολεμούν ότι φοβούνται. Εμείς απλώς υποσχόμαστε να επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το