Πορεία μερικών 100άδων ατόμων πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη για να καταγγείλει τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη Petrit Zilfe στη Λευκίμμη από το χέρι φασίστα. Η διαδήλωση ξεκίνησε από τα Προπύλαια με τα πανό να κατευθύνονται στη Σταδίου, από εκεί Σύνταγμα και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε επιστρέφοντας στο σημείο που ξεκίνησε. Το κάλεσμα έγινε από την Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη και πλαισιώθηκε κατά βάση με οργανωμένο κόσμο και πανό κυρίως από εξωκοινοβουλευτική αριστερά και αναρχία. Με αρκετά αξιοπρεπές μπλοκ παρέμβηκε η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ στην πορεία φωνάζοντας συνθήματα καταγγελίας της δολοφονίας ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η μαζικότητα της πορείας ήταν αναντίστοιχη των περιστάσεων, αν αναλογιστεί κανείς ότι το σύστημα και τα τσιράκια του, οι φασίστες της ΧΑ (αλλά και άλλοι) έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ που μπορούν όχι μόνο να κάνουν επιθέσεις αλλά και να δολοφονούν εν ψυχρώ αγωνιστές, μετανάστες, εργάτες και παράλληλα να έχουν την ανοχή αν όχι την κάλυψη του κράτους. Αυτή η δολοφονία δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αποκομμένο από το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφώσει το σύστημα. Από τη μια οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή των Βαλκανίων δημιουργούν έριδες, ανατροφοδοτούν εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς και ξαναχαράσουν σύνορα. Από την άλλη οι ντόπιες αστικές τάξεις αντιδραστικοποιούν ακόμα περισσότερο το κλίμα στο εσωτερικό των χωρών για να κρατούν το λαό στη γωνία και στην τελική να το βάλουν να πληρώσει το μάρμαρο.

Εντείνεται λοιπόν η επίθεση στο λαό και στην εργατική τάξη, εντείνεται και η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής και σε αυτό οι φασίστες έχουν να παίξουν ρόλο σαν μαύρη εφεδρεία του συστήματος. Το ζητούμενο είναι ο λαός και η εργατική τάξη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια να χαράξουν το δικό τους δρόμο ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή αλλά και στους τυχοδιωκτισμούς των αστικών τάξεων. Να προτάξουν την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών απέναντι στο εθνικιστικό μίσος και τους αλυτρωτισμούς εκατέρωθεν. Να παλέψουν για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή. Και εκεί είμαστε σίγουροι πως θα βρουν απέναντί τους (πέρα από το κράτος) και τους φασίστες και θα τους αντιμετωπίσει ανάλογα.

Πηγή: antigeitonies3.blogspot.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το