Το ότι είναι «είδος προς εξαφάνιση» οι δημοσιογράφοι που σέβονται τον εαυτό τους και στην τελική προσπαθούν να κρατήσουν ένα ίχνος αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας στην δουλειά που κάνουν είναι γνωστό. Θα μπορούσαν όμως να κάνουν μια προσπάθεια να μην αυτογελοιοποιούνται τόσο ολοφάνερα με τα κατάπτυστα ρεπορτάζ που μας παρουσιάζουν.

Ο λόγος στην συγκεκριμένη περίπτωση για τον αστυνομική συντάκτη της τηλεόρασης του Σκάι, Παναγιώτη Σπυρόπουλου. Βγαίνει στον τηλεοπτικό δίαυλο του Αλαφούζου για να μας παρουσιάσει τα εργαστηριακά αποτελέσματα που προέκυψαν μετά της εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ματρόζου 45 στο Κουκάκι.

Κι ενώ οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος τον άκουσε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αστυνομικοί δίνουν ψεύτικες καταθέσεις για να ενοχοποιήσουν αθώους, αυτός ο «διαμορφωτής της κοινής γνώμης» κατέβαλε απεγνωσμένες προσπάθειες για να στηρίξει το αστυνομικό αφήγημα που έχει καταρρεύσει εντελώς.

Αντιγράφουμε επί λέξη τα όσα είπε: «Τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματικών εργαστηρίων από τα εξωτερικά ευρήματα αλλά και αυτών μέσα στο κτήριο, προέκυψε η ταυτοποίηση τεσσάρων σεσημασμένων ατόμων. Δεν έχουν εντοπιστεί προς το παρών αποτυπώματα των δυο αδελφών Ινδαρε, παρ’ ότι έχουν αναγνωριστεί από τρεις τουλάχιστον αστυνομικούς. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί περιμένουν και τα αποτελέσματα του εργαστηρίου DNA του εργαστηρίου της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, όπου δεν αποκλείουν να εντοπίσουν DNA το οποίο μπορεί να αντιστοιχεί και να ταυτοποιείται τουλάχιστον με έναν απ’ τους αδελφούς Ινδαρέ».

Αλήθεια, μπορεί να υπάρξει ποιο άθλιο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ; Θα υποτιμούσαμε την νοημοσύνη των αναγνωστών μας, αν το σχολιάζαμε. Είναι τόσο εμετικό και κατάπτυστο που αμφιβάλουμε αν και ο ίδιος ο εκπρόσωπος της αστυνομίας θα τολμούσε να ισχυριστεί τα λεγόμενα Σπυρόπουλου. 

Πηγή: Με στοιχεία από tsak-giorgis.blogspot.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το