Ακροδεξιοί με στολές παραλλαγής «άνοιξαν» τη μαθητική παρέλαση στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Την περασμένη Κυριακή στην Αργυρούπολη, η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου άνοιξε με την παρουσία μιας φασιστικής ομάδας ενστόλων με σεσημασμένη εθνικιστική και ρατσιστική δράση κατά το πρόσφατο παρελθόν όπως στην περίπτωση Βοτανικού. Το χειρότερο είναι ότι δε βρέθηκε εκεί απρόσκλητη αλλά κατόπιν πρωτοβουλίας της τοπικής δημοτικής αρχής.

Η ομάδα «Ο.Δ.Ε.Υ.Ω. – Ομάδα Δυναμικών Εξορμήσεων Υψίστης Ωφελείας» έχει ξεκάθαρα ακροδεξιά έως και… παραστρατιωτικά στοιχεία, ενώ έχει πρωτοστατήσει σε εκδηλώσεις μίσους, όπως οι ακραίες διαμαρτυρίες κατά της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό.

Η δημοτική αρχή στην επέτειο της σύγκρουσης του ελληνικού λαού με τον φασιστικό άξονα προτίμησε να αλιεύσει στα θολά νερά του εθνικιστικού χώρου. Ούτε μια αναφορά στην ηρωική ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση, από τους διοργανωτές αντιθέτως ”βατράχια” με στολές παραλλαγής επικεφαλής και των δύο παρελάσεων παρέλασαν με συνθήματα για τη Μακεδονία.

Η παρουσία αυτής της φασιστικής ομάδας στην παρέλαση του Ελληνικού – Αργυρούπολης για την 28η Οκτωβρίου “άνοιξε τον ασκό του Αιόλου” σε παντός είδους φασίστες, με αποτέλεσμα την επίθεση φασιστών στο χώρο “Καλλίπολης” στο Ελληνικό, αλλά και το γράψιμο φασιστικών συνθημάτων στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης.

Εύλογα είναι τα ερωτήματα που περιλαμβάνει στην καταγγελία του πολίτης της περιοχής που στιγματίζει την παρουσία των ακροδεξιών στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

1. Σε μια παρέλαση στην οποία δεν άκουσα καμιά αναφορά στις αγριότητες των κατοχικών δυνάμεων, καμιά αναφορά στην Εθνική Αντίσταση, καμιά αναφορά στον αντιφασιστικό αγώνα των Ελλήνων σε πόλεις και βουνά (αλλά περίσσεψε το “Μακεδονία ξακουστή”), μήπως η παρέλαση της συγκεκριμένης ομάδας περιέχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα που πρέπει να “αποκωδικοποιήσουμε”; Γιατί εδώ δεν έχουμε απλώς ψάρεμα “στα θολά νερά του εθνικιστικού χώρου”, αλλά πρόκληση για κάθε δημοκράτη και σκεπτόμενο πολίτη.

2. Σας φαίνεται καλή ιδέα σε μια πόλη που (καλώς) φιλοξενεί Γυμνάσιο και Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, να καλείτε ακραία ισλαμοφοβικά στοιχεία; Σας φαίνεται καλή ιδέα σε μια πόλη που φέρει στο γενετικό της υλικό το προσφυγικό στοιχείο, να καλείτε αυτούς που αποκαλούν τους πρόσφυγες “λαθροπιθήκια”;

3. Σε μια πόλη στην οποία ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται κρούσματα νεανικής βίας αλλά και δυσανεξίας (το λέω ευγενικά) στη διαφορετικότητα, σας φαίνεται καλή ιδέα η νομιμοποίηση της δίωξης του διαφορετικού; Αν αύριο έχουμε ένα ακόμα θύμα, θα φταίνε όσοι αντιδρούν στην τοποθέτηση καμερών;

Δεν περιμένω απαντήσεις. Είμαι, όμως, εμβρόντητος από την αδιαφορία με την οποία έχει αντιμετωπιστεί -μέχρι στιγμής- το περιστατικό από την τοπική κοινωνία. Αδιαφορία, έλλειψη ενημέρωσης, μιθριδατισμός; Ο καιρός θα δείξει.

Σε μια εποχή όμως, που το αυγό του φιδιού έχει πλέον σπάσει και οι λογής Μπολσονάρο, Σαλβίνι, Κουρτς έχουν απλώσει τη σκιά τους, επιλογή υπάρχει μόνο μία: Ή με αυτούς ή εναντίον τους. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το