Μετά τις τροπολογίες Βρούτση που κατάργησαν διατάξεις στοιχειώδους προστασίας των εργαζομένων, νέο προκλητικό σχέδιο για τον κόσμο της εργασίας ετοιμάζει η κυβέρνηση που έχει βαλθεί να αλλάξει στον χάρτη των εργατικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ (κάνοντας ένα ακόμα βήμα στο χτύπημα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης) όχι μόνο εφαρμόζει τον απαράδεκτο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, αλλά και εξαγγέλλει νέες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, με ηλεκτρονικά μητρώα – φακέλωμα, εργαζομένων, μελών συνδικάτων, συνδικαλιστών και με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τη διενέργεια απεργιών με σκοπό το χτύπημα των συλλογικών ζωντανών διαδικασιών των συνδικάτων και τον εκφοβισμό των εργαζομένων.

Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να εφαρμόζεται ανεμπόδιστα η αντεργατική πολιτική τους, με «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, για να εξασφαλίζονται τα συμφέροντα και η μέγιστη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας που επικαλείται η «Καθημερινή», αυτή τη φορά βάζει στο «στόχαστρο» τον συνδικαλιστικό νόμο προωθώντας αλλαγές στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη διεξαγωγή απεργίας με στόχο η προκήρυξη να γίνεται με ηλεκτρονική ψηφοφορία.
 
Όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα ο Γιάννης Βρούτσης είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο σχέδιο από το βήμα της Βουλής λέγοντας πως στόχος είναι υπάρχει «ανεμπόδιστη καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες και στην άσκηση του σχετικού δικαιώματός τους». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «απλώς θα προστεθεί η δυνατότητα συμμετοχής μελών εξ αποστάσεων μέσω ηλεκτρονικής ψήφου» και  «η διάταξη που προβλέπει την παρουσία 50%+1 στην λήψη των οικονομικών ενεργών μελών μιας πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης στην γενική συνέλευση, προκειμένου να ληφθεί έγκυρη απόφαση δεν πρόκειται να αλλάξει»

Στο ίδιο πλαίσιο σχεδιάζεται η δημιουργία συνδικαλιστικού μητρώου και ειδικής ιστοσελίδας, όπου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα μπορούν να δημοσιοποιούν τις ανακοινώσεις του ηλεκτρονικά.

Είναι φανερό ότι με το “ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών”, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, επιδιώκει το “φακέλωμα” και τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το