Το Παρατηρητήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Το Παρατηρητήριο είναι μια από τις πλέον έγκριτες σελίδες-οργανισμούς για την καταγραφή των δικαστικών διαδικασιών και την παράθεση της σειράς εγκλημάτων της ναζιστικής οργάνωσης, ενώ κατά καιρούς δημοσιεύει συγκλονιστικά ντοκουμέντα για την δράση, την οργάνωση και την ιδεολογία του ναζιστικού μορφώματος.

Ένας Αμερικάνος φοιτητής, όμως, θέλησε να γνωρίσει για την οργάνωση που, όπως δήλωσε, «εκτιμά πολύ το έργο που κάνει με τους ηλικιωμένους και τις γειτονιές».

Υπάρχει, φυσικά, το ενδεχόμενο ο αποστολέας του μηνύματος να ήθελε να έρθει σε επαφή με την οργάνωση για να εκθέσει/καταγράψει την δράση της και όχι για τον εκθειασμό της, όπως κάνουν κατά καιρούς διάφοροι ρεπόρτερ που εισέρχονται στα άδυτα τέτοιων οργανισμών για να «αλιεύσουν» πληροφορίες με σκοπό την αποκάλυψη του πραγματικού τους προσώπου.

Σε κάθε περίπτωση, έκανε το λάθος να στείλει το μήνυμα στη σελίδα του Παρατηρητηρίου και έλαβε την απάντηση που του αντιστοιχούσε.

Ο διάλογος έγινε στα Αγγλικά και αποδίδουμε την μετάφραση:

«Καλησπέρα! Είμαι φοιτητής από τις ΗΠΑ και βρίσκομαι σε επίσκεψη στην Αθήνα για να μελετήσω την οικονομική κρίση. Έμαθα για τη Χρυσή Αυγή και τη δουλειά που κάνετε, στην βοήθεια των ηλικιωμένων και στην προστασία των γειτονιών. Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να πάρω συνέντευξη από έναν εκπρόσωπο ώστε να ακούσει την Χρυσή Αυγή και την αντίληψή της στο θέμα.

Φεύγω το Σάββατο το απόγευμα, οπότε μπορώ μόνο απόψε (σ.σ Πέμπτη βράδυ), Παρασκευή βράδυ και Σάββατο πρωί. Γνωρίζω ότι είναι τελευταία στιγμή αλλά θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να μάθω περισσότερα για τη Χρυσή Αυγή. Ευχαριστώ».

Η απάντηση από το GDW

«Αγαπητέ κύριε, ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε παρατηρήσει, αυτή δεν είναι η σελίδα της Χρυσής Αυγής. Αλλά εφόσον θέλετε να μάθετε παραπάνω πράγματα για τη Χ.Α., αφήστε μας να σας διαφωτίσουμε.

Η Χρυσή Αυγή είναι μία ναζιστική οργάνωση που επίσης λειτουργεί και ως κόμμα στην ελληνική βουλή. Οι βουλευτές της και άλλα στελέχη της δικάζονται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Είναι κατηγορούμενοι για φόνους, απόπειρες δολοφονίας και βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών και αντιφασιστών.

Η «βοήθεια προς του ηλικιωμένους» έχει αποδειχθεί πως ήταν απάτη, ενώ όσον αφορά στην «προστασία στις γειτονιές», πρόκειται για παράνομες πράξεις, οι οποίες μοιάζουν με στρατιωτικού τύπου ενέργειες παρόμοιες με εκείνες του Γ’ Ράιχ, σύμφωνα με τα στοιχεία της δίκης.

Όπως θα καταλάβατε διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές, στείλατε σε έναν εντελώς διαφορετικό οργανισμό.

Δεν είμαστε η Χρυσή Αυγή, αλλά το Παρατηρητήριο της Χρυσής Αυγής, δηλαδή μία πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών για το τι συμβαίνει στην προαναφερθείσα δίκη.

Ωστόσο και πάλι ευχαριστούμε για την επικοινωνία».

Ο χρήστης απάντησε τα παρακάτω:

Είναι ανόητο να λαμβάνεις στα σοβαρά υπόψιν τα μίντια και ο καλύτερος τρόπος να μάθεις για κάτι είναι να πηγαίνεις στην πρωτογενή πηγή. Προφανώς επικοινώνησα με την λάθος σελίδα – μπερδεμένος καθώς είναι δύσκολο να βρεις την σελίδα τους στο Facebook. Καλή τύχη στις αναφορές σας και σας ευχαριστώ για τις σκέψεις σας σχετικά με την Χρυσή Αυγή.

Το παρατηρητήριο δεν έδωσε συνέχεια στον διάλογο.

Πηγή: alfavita.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το