Την ανάκληση επικίνδυνων παιδικών μολυβιών με γόμα που εμπορεύεται μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ζητά η Γενική Γραμματεία Βιομηχανία στο δελτίο τύπου της για τα µη ασφαλή προϊόντα.

Παιδικά μολύβια με γόμα ζητά να ανακληθούν ζητά η Γενική Γραμματεία Βιομηχανία, όπως αναφέρεται στο δελτίο με μη ασφαλή προϊόντα του Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).

Πρόκειται για μολύβια που πωλούνται στα καταστήματα JUMBO, με την ονομασία «LOVELY PRINCESS» και τύπο/αριθµόςµοντέλου: Item No: ERK5050LP. Ο αριθµός παρτίδας/Barcode του προϊόντος είναι: 0445278000039.

Στην περιγραφή που δίνει το δελτίο εξηγεί πως πρόκετια για σετ 3 µωβ µολυβιών µε γόµα στο πάνω µέρος. Οι γόµες φέρουν την εικόνα µιας πριγκίπισσας, ενός στέµµατος ή ενός µονόκερου. Το σετ διατίθεται σε διάφανη, πλαστική σακούλα, που κλείνει µε χάρτινη ετικέτα. Χώρα προέλευσης του προιόντος είναι η Κίνα.

Μολύβια Jumbo

Σύμφωνα με τις οδηγίες ανάκλησης «το πλαστικό περίβληµα των µολυβιών περιέχει δι (2-αιθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα (DEHP). Αυτός ο φθαλικός εστέρας µπορεί να βλάψει την υγεία των παιδιών, προκαλώντας πιθανή βλάβη του αναπαραγωγικού συστήµατος»

Σημειώνεται επίσης πως το προϊόν δεν συµµορφώνεται µε τον Κανονισµό REACH.

Κατόπιν των παραπάνω αποφασίστηκε η απαγόρευση διάθεσης του προϊόντος στην αγορά και η απόσυρση του από την αγορά µετά από εντολή του Γενικού Χηµείου του Κράτους.

————————-Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το