Ανακοίνωση της ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό για την μήνυση που κατέθεσε η εργοδοσία εναντίων της απολυμένης εγκύου.

Η υπόθεση της απόλυσης συναδέλφου, ενώ ήταν έγκυος, από την επιχείρηση «Φούρνος του Παππού» στο Περιστέρι είναι ένας αγώνας που δεν έχει τελειώσει καθώς η εργοδοσία σκληραίνει τη στάση της όλο και περισσότερο θεωρώντας ότι καταθέτοντας μήνυση εναντίον της συναδέλφου για συκοφαντική δυσφήμιση θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα της ίδιας αλλά και του κύματος αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί γύρω της, με σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μιας εργαζόμενης γυναίκας και μέλλουσας μητέρας η οποία βιώνει το χειρότερο πρόσωπο ενός απερίγραπτου εργασιακού Μεσαίωνα ο οποίος ποινικοποιεί ακόμα και το δικαίωμα στη μητρότητα .

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι έχουν εμπειρία και θα αντιμετωπίσουν και αυτή την πρόκληση. Η μεθοδολογία των μηνύσεων εναντίον εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι διεκδικώντας το αυτονόητο δεν μας είναι άγνωστη, την συναντήσαμε και στην υπόθεση της Vressnet όπου και πάλι μια εργαζόμενη απολύθηκε γιατί έμεινε έγκυος και αφού δικαιώθηκε πανηγυρικά στο δικαστήριο ο εργοδότης ξεκίνησε εκστρατεία μηνύσεων εναντίον της.

Η εργοδοτική αναλγησία δεν θα μείνει αναπάντητη, το ταξικό εργατικό κίνημα θα απαντήσει δυναμικά και αυτή τη φορά. Είμαστε όλοι στο πλευρό της Κατερίνας και καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης τη Δευτέρα την ώρα που θα εκδικάζεται η μήνυση του εργοδότη εναντίον της .

10/9 12.00 όλοι και όλες έξω από το Ειρηνοδικείο Περιστερίου (Παρασκευοπούλου 16, Περιστέρι )

14/9 20.00 γλέντι Οικονομική ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της Κατερίνας, κεντρική πλατεία Περιστερίου (πλατεία δημαρχείου)

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το