Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τον τραγικό χαμό του 36χρονου εργάτη στη ΛΑΡΚΟ

13 Ιουλίου 2019

Στήλες:

Κλειδιά:

Μοιραστείτε το άρθρο

Ο τραγικός χαμός ενός νέου ανθρώπου, εργάτη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, προστίθεται στη μακάβρια λίστα των εργατών της επιχείρησης που έχουν δώσει τη ζωή της ή έχουν σακατευτεί στον αγώνα για το μεροκάματο.

Τα επαναλαμβανόμενα αυτά «ατυχήματα» μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά αποτελούν εγκλήματα σε βάρος των εργατών της ΛΑΡΚΟ, ως συνέπεια της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και των διοικήσεων που διόριζαν, η οποία οδήγησε στην απαξίωση της μεγαλύτερης μεταλλευτικής εταιρείας της χώρας και την μετατροπή της σε εργασιακό κάτεργο.

Είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας και ελέγχων στους χώρους δουλειάς, της εντατικοποίησης της εργασίας και ως αποτέλεσμα της ανασφάλειας που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων για το μέλλον της επιχείρησης και μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας.

Κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρόστιμα, κακοδιοίκηση, τεχνολογική απαξίωση, εκχώρηση εργασιών σε εργολάβους κλπ, εφαρμόζουν μια συνειδητή πολιτική υπονόμευσης της λειτουργίας της επιχείρησης, στρώνοντας το δρόμο σε αντεργατικές επιλογές για το μέλλον της.

Η Κ.Ο. Φθιώτιδας του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη Άρη Δάρα. Στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης για να μην υπάρξουν ξανά τέτοια τραγικά περιστατικά και για να αποκρουστούν οι αντεργατικές μεθοδεύσεις για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.

12/7/2019

Μ-Λ ΚΚΕ

Κ.Ο. Φθιώτιδας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top