Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ανακοίνωση 
Προς: 
◾ΠΟΕΔΗΝ
◾Σωματεία-μέλη της ΠΟΕΔΗΝ

Κοινοποίηση: 
◾ΟΕΝΓΕ
◾ΑΔΕΔΥ

Οι πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων που έγιναν για το φλέγων ζήτημα των 4000 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, είτε σε επίπεδο δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ, είτε σε συναντήσεις με σωματεία εργαζομένων που έγιναν στα πλαίσια των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ, εκτιμούμε πως δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Απεναντίας, οι αντικρουόμενες πληροφορίες – και χωρίς να υπάρχει ακόμα ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των αρμοδίων φορέων – το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι σύγχυση, αποπροσανατολισμό και διάσπαση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Απέναντι σε αυτή τη συγκυρία, η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών δεν βοηθάει στην κατεύθυνση της αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στο ζήτημα των συμβασιούχων συναδέλφων μας. Χαιρετίζουμε ωστόσο – και θα συμμετάσχουμε ενεργά ως σωματείο – την 24ωρη απεργία της 23ης Οκτώβρη, θεωρώντας πως αποτελεί ελπιδοφόρο βήμα που όμως απαιτεί συνέχεια, για να μην καταντήσει βαλβίδα εκτόνωσης μιας αγωνιστικής δυναμικής που μετά από καιρό δείχνει να αναπτύσσεται στο χώρο της υγείας, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ.

Σαν συνέχεια των αποφάσεων της τελευταίας γενικής μας συνέλευσης σχετικά με το μέλλον των 4000 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και επειδή εκτιμούμε πως ο εμπαιγμός σε βάρος των συναδέλφων μας εξακολουθεί να υφίσταται, ζητάμε από την ΠΟΕΔΗΝ να αναλάβει τις ευθύνες της, να βγει μπροστά και:

Να καθοριστεί πρόγραμμα δράσης με κύρια αιτήματα: 1) Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του, 2) Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, 3) Μαζικές προσλήψεις στην Υγεία.

Τέλος, καλούμε όποιο σωματείο το επιθυμεί, να συνυπογράψει το παραπάνω κείμενο. Δεκτή κάθε επικοινωνία για συνδιαμόρφωση άλλου τελικού κειμένου που θα αποσταλεί στα σωματεία και στα δευτεροβάθμια/τριτοβάθμια συνδικαλιστικά μας όργανα.

Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Ι.

Τηλ επικοινωνίας 6983754736, email salvatoredroulias@yahoo.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το