Κατά τη συνεδρίαση του έκτακτου Δ.Σ. που έγινε στις 27/2/2019 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Εύβοιας, μετά από αίτημα των Γιώργου Καπενεκά (ΣΕΡΑ), Ρούλας Κεχρή και Γωγώς Μοσχολιού (ΔΑΚΕ), με θέμα την επανεξέταση της στήριξης που είχε δοθεί στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα, στο προηγούμενο Δ.Σ. στις 18/2/2019 κατά πλειοψηφία, από τους Άρη Σκούρα, Κώστα Κουρμπέτη, Χαρά Νίκα από τους Καθηγητές-Καθηγήτριες εν Δράσει και τη Γωγώ Μοσχολιού από τη ΔΑΚΕ, συνέβησαν τα παρακάτω:

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης και ενώ στα γραφεία της ΕΛΜΕ παραβρίσκονταν μέλη του σωματείου μας και δύο μέλη της ΑΔΕΔΥ, ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας ΑΔΕΔΥ και ο Γιάννης Αγγελάτος, αντιπρόεδρος του Ν.Τ Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ, εκφράστηκε μετ΄ επιτάσεως η απαίτηση από τον Γιώργο Καπενεκά να αποχωρήσουν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που δεν ανήκουν στο Δ.Σ. Στην πρωτόγνωρη και αντιδημοκρατική αυτή απαίτηση υπήρξε αντίδραση από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, διότι είναι πάγια τακτική των σωματείων οι συνεδριάσεις των Δ.Σ. να είναι ανοιχτές, καθώς έτσι διασφαλίζεται η διαφάνεια και οι δημοκρατικές διαδικασίες.

Σχετικά με το κύριο θέμα της συνεδρίασης, επανεξέταση της στήριξης που είχε κατά πλειοψηφία δοθεί στην πρόεδρο του σωματείου μας (Δ.Σ της 18 /2/2019) αποφασίστηκε από τα δύο μέλη της ΣΕΡΑ (Σώνια Ανέστη και Γιώργο Καπενεκά) και τα δύο (αυτή τη φορά) μέλη της ΔΑΚΕ (Ρούλα Κεχρή και Γωγώ Μοσχολιού) να αρθεί η στήριξη στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, η οποία καλείται σε ένορκη διοικητική εξέταση μετά από αναφορά-καταγγελία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Δημήτρη Κυριτσόπουλου, “για κακόβουλη (sic) άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής”.
Είναι πια ολοφάνερο ότι οι παρατάξεις ΣΕΡΑ και ΔΑΚΕ στηρίζουν την προϊστάμενη αρχή βάλλοντας ενάντια στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και καταστρατηγώντας με τις ενέργειές τους τις παραγράφους 4 & 5 του άρθρου 2 του καταστατικού της ΕΛΜΕ Εύβοιας, οι οποίες ορίζουν ρητά ότι στους σκοπούς της Ένωσης συγκαταλέγονται:
4. Η προώθηση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των Δ.Υ. και των εργαζομένων γενικότερα
5. Η προώθηση και η προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η συκοφαντική επιστολή του προϊσταμένου της Διεύθυνσης, που ακολούθησε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ και εστάλη προς όλες τις σχολικές μονάδες, τα σωματεία και τα ΜΜΕ, κάνοντας μάλιστα χρήση του mail της υπηρεσίας, και ο εκφοβισμός που επιχειρείται προς συναδέλφους για να μειωθεί το κύμα συμπαράστασης προς την πρόεδρο της ΕΛΜΕ, καταδεικνύουν ότι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας και ο αναπληρωτής του, Γ. Καπενεκάς, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των παρατάξεων ΣΕΡΑ (ΣΥΝΕΚ) και ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έναν στόχο έχουν: να πλήξουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, τις κατακτημένες συνδικαλιστικές ελευθερίες, τον ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό, βαφτίζοντας ιδιωτική την άσκηση κριτικής προς την διοίκηση και συναινώντας έτσι στη δίωξη προέδρου της ΕΛΜΕ, πράξη όνειδος στα πανελλήνια συνδικαλιστικά χρονικά.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις συμπαράστασης που έχουν εκδηλωθεί σε πανελλήνιο επίπεδο προς την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας και να προστατεύσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που με αγώνες έχουν κατακτηθεί.

Ζητάμε την σύγκληση έκτακτη Γενικής Συνέλευσης και μαζεύουμε υπογραφές γι αυτό το σκοπό. Η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης δεν πρέπει να περάσει!

«…Μὴν ἀμελήσετε.
Πάρτε μαζί σας νερό.
Τὸ μέλλον μας θὰ ἔχει πολλή ξηρασία.»

Χαλκίδα 3/3/2019
Καθηγητές-Καθηγήτριες εν Δράσει

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το