Έντονα αντιδρούν οι φαρμακοποιοί με τη διάταξη νόμου που προβλέπει την πώληση  βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής από τα ιδιωτικά γυμναστήρια και τις ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας σε έντονο ύφος προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον πρόεδρο του ΕΟΦ Ιωάννη Μαλέμη , ενώ συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για το θέμα αυτό.

«Λίγες μόνο  μέρες μετά την αποκάλυψη μεγάλου σκανδάλου παράνομης διακίνησης αναβολικών στο οποίο ενέχονται “αθλητές” Body building, έρχεται Σχέδιο Νόμου στη Βουλή, που επιτρέπει την ανεξέλεγκτη πώληση βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής σε γυμναστήρια και χώρους εκμάθησης αθλημάτων» αναφέρει ο ΠΦΣ σε ανακοίνωσή του.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε σχετικά πώς «η αδιανόητη αυτή διάταξη θέτει σε κίνδυνο την Υγεία όλων των αθλουμένων  και κυρίως των εφήβων, αφού η χορήγηση των σκευασμάτων αυτών  θα γίνεται χωρίς την συμβουλή, την έγκριση  και την εποπτεία ενός επιστήμονα υγείας, με σκοπό μόνο το κέρδος. Οι ευθύνες του Υπουργείου Υγείας είναι μεγάλες. Η άμεση απόσυρση της διάταξης είναι επιβεβλημένη. Οι βιταμίνες τα σκευάσματα και τα συμπληρώματα διατροφής σχετίζονται άμεσα με την Υγεία των Πολιτών και δεν νοείται η διάθεση τους μόνο με εμπορικούς όρους».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το