ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

       Η ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ χαιρετίζει τη μεγάλη και μαχητική αντιφασιστική συγκέντρωση ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η οποία κατέκλυσε την πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα και ανέκοψε για άλλη μια φορά την επέλαση των φασιστικών συμμοριών που καραδοκούσαν να αμαυρώσουν την επέτειο της Επανάστασης του ΄21  κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης.

         Η πλατεία Κύπρου ήταν κατειλημμένη από νωρίς το πρωί από ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ σε μια προσπάθεια να παρεμποδίσουν την αντιφασιστική συγκέντρωση στην οποία καλούσαν σωματεία, φορείς, συλλογικότητες και η ΕΛΜΕ μας. Όταν εμφανίστηκε μια φασιστική ομάδα κρούσης που με βρισιές, απειλές και ναζιστικούς χαιρετισμούς ύψωνε σημαία με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, οι αστυνομικές δυνάμεις με προκλητικό τρόπο αντί να τους απωθήσουν, τους επέτρεψαν να καταλάβουν εξέδρα που βρισκόταν στο χώρο της πλατείας για να ξεδιπλώσουν το πανό τους.Την ίδια στιγμή δείχνοντας τις πραγματικές τους πολιτικές συμπάθειες, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν βίαια με γκλοπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στον κόσμο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, άνοιξαν κεφάλια και έστειλαν ανθρώπους στα νοσοκομεία.

          Κι όλα αυτά, όταν το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας είχε λάβει ομόφωνη απόφαση ότι οι φασίστες της Ελληνικής/Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου. Η δημοτική αρχή ωστόσο δεν περιφρούρησε τις ίδιες τις αποφάσεις της, χαϊδεύοντας για άλλη μια φορά το ακροδεξιό ακροατήριό της,ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές, σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΑΤ.

        Οι αντιφασιστικές δυνάμεις κατάφεραν με την μαχητικότητά τους να διώξουν τη ναζιστική συμμορία από την πλατεία Κύπρου. Η αστυνομία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε προσαγωγές φασιστών αργότερα και μονάχα όταν οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, στην προσπάθειά τους να επανακάμψουν και να προσεγγίσουν  τη μαθητική παρέλαση.

        Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι το αντιφασιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται ούτε από τους φασίστες ούτε από όσους τους κάνουν πλάτες. Εκφράζουμε την αγωνιστική μας συμπαράσταση στους συμπολίτες μας που δέχτηκαν τη βία των γκλομπς. Καταγγέλλουμε την ωμή βία των ΜΑΤ απέναντι σε εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς,νέους και νέες που αντιστέκονται στη φασιστική απειλή. Καταγγέλλουμε επίσης τη δημοτική αρχή Καλλιθέας για την ανοχή που επέδειξε απέναντι στην προσπάθεια των νεοναζί να δηλητηριάσουν τους μαθητές μας με εθνικιστικό μίσος, σε ένα κράμα βίας, χυδαίου σεξισμού και ναζιστικού παροξυσμού.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, την κοινωνία της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και του Μοσχάτου να δώσουμε ηχηρή απάντηση στη φασιστική πρόκληση, με τη μαζική συμμετοχή μας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί από φορείς,

το Σάββατο 6 Απρίλη στην Καλλιθέα.

 Πλατεία Κύπρου στις 12.00 το μεσημέρι

                                             ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το