Ζαρίφ: Απάνθρωπη οικονομική τρομοκρατία η αύξηση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν

Ως παράνομη και απάνθρωπη οικονομική τρομοκρατία χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσεις της κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Για «οικονομική τρομοκρατία» έκανε λόγο ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, αναφερόμενος στην απόφαση των Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

Όπως ανάφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter, οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τον «οικονομικό πόλεμο» σε βάρος των Ιρανών, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ εσκεμμένα βάζουν στο στόχαστρο πολίτες της χώρας. Όπως είπε, πρόκειται για παράνομη και απάνθρωπη οικονομική τρομοκρατία.

Νωρίτερα, ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει δώσει εντολές στην κυβέρνησή του προκειμένου να αυξηθούν οι κυρώσεις κατά του Ιράν, στον απόηχο των επιθέσεων που έλαβαν χώρα το Σάββατο σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, για τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την Τεχεράνη.

«Μόλις ζήτησα από το υπουργείο Οικονομικών να αυξήσει σημαντικά τις κυρώσεις στη χώρα του Ιράν», ανέφερε ο Τραμπ στο Twitter.

Το περασμένο Σάββατο, δύο διυλιστήρια της Aramco δέχθηκαν επιθέσεις από drone, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι Χούθι της Υεμένης. Οι επιθέσεις προκάλεσαν οδήγησαν στην απώλεια σημαντικού μέρους της παραγωγής πετρελαίου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το