Μας έχει συνηθίσει ο Άρης Πορτοσάλτε με τις νεοφιλελεύθερες και ρατσιστικές απόψεις του. Με αυτό που ξεστόμισε, όμως, σε μια παλιότερη εκπομπή του ΣΚΑΪ,  ξεπέρασε και το χειρότερο εαυτό του. Σχολιάζοντας  το Προσφυγικό / Μεταναστευτικό και την επανασύσταση του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είπε πως «Όταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός «δεν θα πνιγεί κανείς» τελειώνει το θέμα». Να μην υποκρινόμαστε. Είναι δύσκολο θέμα. Αν δεν θέλουμε να πνίγεται κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα. Τελειώσαμε».

Η παραπάνω τοποθέτησή του προκάλεσε την ένσταση των παρουσιαστών της εκπομπής, Μαρίας Αναστασοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου, αλλά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είχε απάντηση. «Τι θα κάνεις; Θα βάλεις ανεμιστήρες να γυρίσει η βάρκα πίσω;», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η κουβέντα συνεχίστηκε και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν θέλει να βουλιάζονται οι βάρκες. «Δεν είπα να βουλιάζεις βάρκες, αλλά από την ώρα που δεν βουλιάζεις βάρκα…», ενώ σε ό,τι αφορά στην αποτροπή τόνισε: «Την αποτροπή δεν την καταλαβαίνω».

Τέλος κάλεσε τις αρχές, δηλαδή τον κ. Μηταράκη και κ. Κουμουτσάκο, να πουν επισήμως πότε θα αρχίσουν οι επιστροφές. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, θα υποδεχόμαστε άλλους ανθρώπους» κατέληξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 2΄και μετά:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το