Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα Πέμπτη 8 Νοέμβρη εργαζόμενοι στη «Cyta» και σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 9 π.μ. εργαζόμενοι στη «Vodafone» ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας, το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, το εννιάωρο, τις απολύσεις και για την ΣΣΕ.

«Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας στωικά το τι θα γίνει. Δεν έχουμε κάτι άλλο να περιμένουμε. Δεν είναι ατομικό ζήτημα του καθενός μας το που θα βρεθεί, με τι όρους και αν θα μπορέσει να διασφαλίσει την θέση εργασίας του και τους όρους δουλειάς του. Δεν μπορούμε να ζούμε με το άγχος αν θα περάσουμε συνέντευξη για το τάδε ή το δείνα τμήμα και να προσπαθούν να μας πείσουν πώς μόνο αν είμαστε αρκετά ικανοί θα έχουμε “μια θέση στον ήλιο» αλλιώς μας περιμένει η ανεργία. Αυτή δεν είναι και δεν πρέπει να είναι η δικιά μας λογική! Την αναμονή και την ατομική λύση η εργοδοσία την καλλιεργεί. Και μια χαρά την ενισχύουν οι δυνάμεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. που αντί να βγουν μπροστά και αποφασιστικά στις εξελίξεις, με συσκέψεις και περιοδείες να οργανώσουν την πάλη των εργαζόμενων, αρέσκονται σε απλά mail ενημερωτικού χαρακτήρα και σε κούφια καλέσματα για αγώνα. Ξεπερνάμε τα εμπόδια που μπαίνουν στις διεκδικήσεις μας!» σημειώνει μεταξύ άλλων η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Cyta Hellas».

Το Σωματείο Εργαζομένων στην «Vodafone» – «360Connect» και λοιπές θυγατρικές σημειώνει: «Στα πλαίσια της συγχώνευσης με την CYTA και της όξυνσης του ανταγωνισμού μεταξύ των λίγων μονοπωλίων που έχουν μείνει στις τηλεπικοινωνίες, η εργοδοσία κοιτάει να ενισχύσει την θέση της. Το εργασιακό μέλλον που ονειρεύεται, αν δεν το εμποδίσουμε, είναι αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες:

Στα Πετράλωνα: Απόλυση συναδέλφου, υποψήφιου στις εκλογές του σωματείου, γιατί είχε πολλές αναρρωτικές!!
Στο Φάληρο: Σύσταση σε μωρομάνα, για αδικαιολόγητες (όπως λένε) απουσίες, 1 μήνα αφού γύρισε από την άδεια εγκυμοσύνης!!!! επειδή έλειπε κάποιες μέρες γιατί ήταν άρρωστο το μωρό της. Απόλυση άλλης εργαζόμενης μητέρας, από μονογονεϊκή οικογένεια στο ίδιο κτίριο για τον ίδιο λόγο.
Στη Αδριανείου και στο Χαλάνδρι: Meeting και παραμίτινγκ και ξαναμίτινγκ για να σπάσει το ηθικό των εργαζομένων και να αποδεχτούν με την βία, τον εκβιασμό και την τρομοκρατία το 9ωρο. Στο engineering μάλιστα καλέσαν όλους τους εργαζόμενους που δεν είχαν υπογράψει, εκτός από τον πρόεδρο του σωματείου, προφανώς για να μην χαλάσει την φιέστα τους.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη και δεν περιμένουμε από κανένα Υπουργείο να παγώσει το μέτρο του 9ώρο. Η πάλη των εργαζόμενων είναι η μόνη που μπορεί να το ακυρώσει στην πράξη. Το υπουργείο εργασίας από την πρώτη μέρα χέρι χέρι με την εργοδοσία δουλεύουν για να περάσει το μέτρο. Όλα τα άλλα είναι στα πλαίσια της προεκλογικής προσπάθειας της κυβέρνησης να παρουσιάσει φιλολαϊκό πρόσωπο, προσπάθεια που πρόθυμα αναπαράγουν μέσα στην εταιρεία υποτιθέμενα “σωματεία”. Με την λογική τους αυτή, ενισχύουν την εργοδοσία, καλλιεργούν αναμονή, δίνουν χρόνο στην εργοδοσία να ξεσαλώσει. Δεν είναι τυχαίο ότι κολλητάρι τους, ο Νεφελούδης, στην συνάντηση που ήταν να γίνει με το σωματείο μας και το ΣΕΤΗΠ είχε παρατάξει μπροστά στην πόρτα αστυνομικούς και ο ίδιος έφυγε σαν το ποντίκι από την πίσω πόρτα. Ξέρει ότι εμείς δεν είμαστε κολαούζοι να παίζουμε το προεκλογικό του παιχνίδι και να γεμίζουμε με αυταπάτες τους εργαζόμενους».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το