Χειρόφρενο τραβούν και σήμερα Πέμπτη για λίγες ώρες οι συρμοί του μετρό και του Ηλεκτρικού, ενώ ακινητοποιημένα θα μείνουν ολόκληρο το 24ωρο τα τρένα και οι συρμοί του Προαστιακού, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του «αναπτυξακού» πολυνομοσχεδίου.

Ειδικότερα, χωρίς μετρό και Ηλεκτρικό θα μείνει η πρωτεύουσα από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, λόγω της στάσης εργασίας, με αίτημα, όπως τονίζουν, «τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), η οποία, αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ».

Το μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο όλη την ημέρα. 

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, καθώς στη συνάντηση της Π.Ο.Σ. με τις διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Τρίτη, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ, «οι απαντήσεις που έλαβαν δεν αποτελούν ούτε βάση για περαιτέρω συζήτηση».

«Ταυτόχρονα η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του ΟΣΕ που έχει υπογραφεί από το Μάρτιο βρίσκεται στο Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει υπογραφεί και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση», σημειώνουν οι εργαζόμενοι, συμπληρώνοντας ότι «μετά από αυτό, υλοποιούμε την απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019».

Κανονικά κυκλοφορούν λεωφορεία και τρόλεϊ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το