«Απεταξάμην» το συνδικαλισμό

23 Ιουνίου 2019

“Δεν θα ανεχτούμε την εργοδοτική αυθαιρεσία” δήλωνε η Αχτσιόγλου το 2016 από τη Θεσσαλονίκη.

Η εργοδοσία κέντρου ξένων γλωσσών ζητά από εργαζόμενο ενυπόγραφη δήλωση υποταγής –αποκήρυξης της συνδικαλιστικής δράσης. Στη σχετική σύμβαση υπό τον τίτλο «όροι ατομικής σύμβασης εργασίας μερικής απασχόλησης» ο όρος 6 αναφέρει τα εξής:

«Ο εργαζόμενος ερωτάται και δηλώνει σήμερα αν είναι μέλος ή όχι σε συνδικαλιστική οργάνωση ή σωματείο και αναλαμβάνει την υποχρέωση να γνωστοποιήσει γραπτώς στον εργοδότη οποιαδήποτε μεταβολή στο μέλλον». Παρακάτω καλείται ο εργαζόμενος να επιλέξει ανάμεσα στα κουτάκια «όχι δεν είμαι μέλος» ή «ναι είμαι μέλος» και να υπογράψει…

Στα πλαίσια της μνημονιακής «κανονικότητας» της κατεδάφισης των εργατικών δικαιωμάτων και της επιβολής συνθηκών γαλέρας (όπου «εργασία» θεωρείται η μαύρη, κακοπληρωμένη και πολλές φορές απλήρωτη ελαστική απασχόληση), η εργοδοσία αποθρασυμένη απαιτεί και …με τη βούλα την άνευ όρων υποταγή και πειθήνια συμμόρφωση των εργαζομένων προς τας υποδείξεις της. Επιδιώκει de jure την καταρράκωση της εργατικής αξιοπρέπειας. Επιχειρεί τρομοκρατώντας να αποσπάσει μια προκαταβολική «δήλωση μετάνοιας» για τους αγώνες που αναπόφευκτα θα ξεσπάσουν πάνω στο έδαφος της γενικευμένης λαϊκής εξαθλίωσης.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Δείτε και αυτό:

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top