Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας έκαναν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, εργαζόμενοι της Frigoglass. Μετά από 40 χρόνια 91 εργαζόμενοι βρίσκονται οριακά στο φάσμα της ανεργίας διότι η εταιρεία ανακοίνωσε, λίγες μέρες πριν, το κλείσιμο του εργοστασίου της στην Κάτω Αχαΐα.

Πιο συγκεκριμένα στο υπουργείο θα λάβει χώρα κρίσιμη τριμερής συνάντηση για τη Frigoglass και το μέλλον των 91 εργαζομένων.

Η “άμεση διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Frigoglass, εντάσσεται στο πλαίσιο της “αναδιάρθρωσης του παραγωγικού της ιστού”, που αποσκοπεί στη βελτίωση της κοστολογικής της δομής και στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς της.

Το εργοστάσιο στην Πάτρα ξεκίνησε να λειτουργεί το 1979 και ήταν το πρώτο για τη Frigoglass, στηρίζοντας τη μελλοντική της πορεία της σε ηγέτη του κλάδου επαγγελματικής ψύξης.

Η μονάδα τα τελευταία χρόνια παρήγαγε εξειδικευμένους ψυκτικούς θαλάμους οικιακής χρήσης και ανταλλακτικά, στο πλαίσιο παραγωγικής αναδιάρθρωσης που υλοποιήθηκε.

Το 2009 είχε υλοποιηθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 120 εργαζομένους (τότε η εταιρεία απασχολούσε 210 εργαζόμενους), στόχος τής τότε διοίκησης ήταν το προσωπικό να περιοριστεί στα 90 άτομα, όπως και συνέβη.

Ακολούθως, εφαρμόστηκαν και άλλα μέτρα, όπως εκ περιτροπής εργασία, μείωση του μισθολογικού κόστους και μεταφορά παραγωγής από άλλα εργοστάσια του ομίλου, προκειμένου η μονάδα να καταστεί “οικονομικά βιώσιμη”, κάτι που σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομίλου δεν κατέστη δυνατό.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της Frigoglass έχουν εκφράσει σωματεία εργαζομένων του νομού Αχαΐας καθώς και το ΕΚ Πάτρας.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Διαβάστε και:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το