Ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία κατήγγειλε την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης σε θέσεις του συριακού στρατού στην επαρχία Χάμα.

Στην καταγγελία ότι μαχητές του «Μετώπου Νούσρα» προσπάθησαν να επιτεθούν σε θέσεις του συριακού στρατού, κάνοντας χρήση αρμάτων μάχης και οχημάτων γεμάτων εκρηκτικά, προχώρησε το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία.

«Στις 21 Μαΐου του 2019, μαχητές παράνομων ενόπλων ομάδων, υπό την ηγεσία του “Μετώπου Νούσρα”, προσπάθησαν να επιτεθούν σε θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στην επαρχία Χάμα, με τη χρήση αρμάτων μάχης και οχημάτων, τα οποία ήταν γεμάτα με εκρηκτικά» δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε, οι τρομοκράτες έχουν προχωρήσει σε μία σειρά προετοιμασιών, προκειμένου να σκηνοθετήσουν προβοκάτσιες και να κατηγορήσουν τον συριακό στρατό για τη χρήση χημικών όπλων.

Όχημα της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας στη Συρία

Την Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι η τρομοκρατική οργάνωση «Μέτωπο Νούσρα» ετοίμαζε προβοκάτσια στην επαρχία Ιντλίμπ, ώστε να επιρρίψει την ευθύνη για τη χρήση χημικών όπλων στις αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας.

ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ… ΥΠΕΞ ΗΠΑ:

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση της Συρίας χρησιμοποιεί χημικά όπλα

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση της Συρίας χρησιμοποιεί χημικά όπλα, συμπεριλαμβανομένης μιας δήθεν επίθεσης με χλώριο την Κυριακή στη βορειοδυτική Συρία.

«Συλλέγουμε ακόμα πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό αυτό, αλλά επαναλαμβάνουμε την προειδοποίησή μας ότι εάν το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ χρησιμοποιεί χημικά όπλα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας θα απαντήσουν γρήγορα και κατάλληλα», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το