Αυτό που συνέβη πρωινές ώρες την περασμένη βδομάδα στη Λάρνακα παραπέμπει σε τρόπους με τους οποίους δρούσε η Κου Κλουξ Κλαν στην Αμερική κατά των μαύρων.
Αφρικανός μόνιμος κάτοικος Κύπρου μετέβη στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετήσει γνωστούς του και στη συνέχεια, επέστρεψε με ταξί στο σπίτι όπου διαμένει νόμιμα και το οποίο βρίσκεται κοντά στον αστυνομικό σταθμό της πόλης.
Ήταν γύρω στις 4.00 το πρωί και αφού πλήρωσε τον ταξιτζή που τον μετέφερε, κατευθύνθηκε με τα πόδια μέχρι την είσοδο του σπιτιού του. Λίγο προτού πλησιάσει σε αυτήν, σταμάτησε δίπλα του ιδιωτικό αυτοκίνητο και από αυτό κατέβηκαν πέντε άτομα, τα οποία φορούσαν άσπρες κουκούλες. Προτού προλάβει να αντιδράσει, τον άρπαξαν, τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον κτυπούν σε διάφορα μέρη του σώματός του. Στη συνέχεια, του άνοιξαν το στόμα και με τη χρήση πένσας κατάφεραν να του βγάλουν τέσσερα δόντια.
Η όλη δράση τους έγινε αστραπιαία, όμως οι φωνές, όπως και τα ουρλιαχτά του Αφρικανού κανέναν, όπως φαίνεται, από τους περίοικους δεν ενόχλησαν διότι καμία σχετική κλήση για παροχή βοήθειας δεν έγινε προς την Αστυνομία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό δεν καταγγέλθηκε στη συνέχεια ούτε και από το θύμα των κουκουλοφόρων στην Αστυνομία. Ο ίδιος αποδίδει την επιλογή του να κρατήσει το στόμα του κλειστό για το περιστατικό στον ρατσιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο ίδιος στο παρελθόν από μέλη της Αστυνομίας και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν καταγγελίες του.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το