Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με βάση μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία ουσιαστικά του αναγνωρίζει ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές, μείωσε τη μία ποινή του από τα 18 σε 14  χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών  μηχανισμών το 2012. Η απόφαση αυτή άνοιξε τον δρόμο  για την αποφυλάκιση του Ρωμανού ο οποίος έχει πραγματικό χρόνο κράτησης έξι ετών που μετρά διπλά καθώς έχει «μεροκάματα» εντός της φυλακής. Ως έγκλειστος, ο Ρωμανός τελείωσε το Λύκειο στο σχολείο των φυλακών και πέτυχε την εισαγωγή του στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.

Είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2013 μαζί με τρία ακόμα άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», αφού αθωώθηκε για τη συμμετοχή του στην οργάνωση.

Σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών, όπως επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του είχε κακοποιηθεί από τους αστυνομικούς, ενώ αντιδράσεις προκάλεσαν οι φωτογραφίες οι δικές του αλλά και τον συγκατηγορουμένων με παραμορφωμένα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ρωμανός ήταν ο φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου και ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας του στα Εξάρχεια.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το