Υπέρ της κατάργησης της προστασίας πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό τάχθηκε και μάλιστα με «φανατισμό» ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ομιλία του στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, τόνισε ότι σε καμία προηγμένη οικονομία δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα προσθέσε με έμφαση ότι «ούτε πρέπει να υπάρχει».

Ο κ. Α. Γεωργιάδης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του για να πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις.

Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds. Μην τους ξεφύγει και κανένας.

Και δεν παρέλειψε να επισημάνει δείχνοντας την κοινωνική του αναλγησία ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι «ζημιογόνα» για την οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως το τέλος της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα έλθει μετά τις 30 Απριλίου, και μετά την ημερομηνία αυτή εκφράζονται φόβοι πως θα έλθει μπαράζ πλειστηριασμών και εξώσεων μετά τον Απρίλιο, όταν και απελευθερώνονται, ουσιαστικά, οι πλειστηριασμοί.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το