Νέο βίντεο είδε χτες τη δημοσιότητα (το News 24/7), που καταγράφει τη στιγμή κατά την οποία ο Ζακ Κωστόπουλος προσπαθεί να μπει σε ταχυφαγείο της περιοχής για να πάρει ένα μπουκάλι νερό. Ο νεαρός – να υπενθυμίσουμε – εξουδετερωμένος, πεσμένος, βαριά τραυματισμένος, αιμόφυρτος μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τον κοσμηματοπώλη και τον δεύτερο καταστηματάρχη, υπέστη βάρβαρη επίθεση και από τους αστυνομικούς λίγες ώρες πριν πεθάνει.

Στο νέο βίντεο, διάρκειας 1 λεπτού και 6 δευτερολέπτων, φαίνεται ο Ζακ, ενώ εμπλέκονται και άλλα δύο άτομα. Ο ένας μάλιστα με το κίτρινο μπλουζάκι φαίνεται ξεκάθαρα να έχει κάποιο ρόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν κληθεί από την Αστυνομία για να ερευνηθεί τι ρόλο παίζουν. Επίσης, εντύπωση προκαλεί πως στα πρώτα βίντεο που είδαν τη δημοσιότητα, το άτομο με τα ίδια ρούχα φαίνεται να εμφανίζεται δίπλα στους αστυνομικούς την ώρα που ο Ζακ είναι αιμόφυρτος.

Υπάρχει ακόμη μαρτυρία νεαρής κοπέλας ενώπιον του ανακριτή η οποία κατέθεσε ότι τον είδε νωρίτερα να περνάει από την πλευρά της Πατησίων και να φωνάζει “βοήθεια”. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το σενάριο απόπειρας ληστείας ή κλοπής έχει απομακρυνθεί, γιατί με δεδομένο ότι έμεινε αρκετά λεπτά έξω από το ταχυφαγείο, δεν κρατούσε τίποτα στα χέρια του, παρά μόνο ένα μπουκάλι νερό.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Ζακ εγκλωβίζεται στο κοσμηματοπωλείο και δέχεται την αιμοβόρα επίθεση από τουλάχιστον τρία άτομα, αλλά και από τους αστυνομικούς που τον χτυπούν στην πλάτη για να τον ακινητοποιήσουν.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η οικογένεια του νεκρού από την πρώτη στιγμή ζήτησε τη συλλογή του βιντεοληπτικού υλικού, ενώ σημασία έχει και η επεξεργασία του υλικού καρέ – καρέ. Νέες καταθέσεις επίσης, που έρχονται στη δημοσιότητα, καταδεικνύουν ότι ο Ζακ ζητούσε βοήθεια αρκετή ώρα πριν φτάσει στο κοσμηματοπωλείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, αποδεικνύεται πως το μαχαίρι δεν ήταν του θύματος, αλλά του δεύτερου κατηγορούμενου.

Να σημειώσουμε ότι με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας την περασμένη Δευτέρα ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Η διακομιδή του νεκρού πλέον Ζακ Κωστόπουλου δεμένου με χειροπέδες στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” συνιστά χωρίς αμφιβολία περιύβριση νεκρού. Η απίστευτη βιαιότητα με την οποία συμπεριφέρονται οι αστυνομικοί σε έναν άνθρωπο ημιθανή, ίσως ήδη νεκρό, όχι μόνο αποτελεί πράξη βαρβαρότητας, αλλά αποκαλύπτει και τον προσανατολισμό της Αστυνομίας στην καταστολή».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το