Μια συναυλία αφιερωμένη στον Λουκιανό Κηλαηδόνη στη Νέα Σμύρνη (Αλσος), στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ιωνικές Γιορτές», στο Άλσος Ν. Σμύρνης απόψε Δευτέρα 8:30 μ.μ.

Έτσι όσοι αγάπησαν τον Λουκιανό και τα τραγούδια του, θα έχουν την ευκαιρία να τα ξαναθυμηθούν στη συναυλία αυτή, ερμηνευμένα από τον Δώρο Δημοσθένους και την Μαρία Κηλαηδόνη, αλλά και από τον ίδιο τον Λουκιανό, μέσα από προβολές από το σπάνιο προσωπικό αρχείο του.

Η Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Φεστιβάλ Ρεματιάς, απόψε στις 8.30 μ.μ.

Την παράσταση Η Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από την ομάδα χορού «Υπέρ Ορίων», σε σκηνοθεσία και χορογραφία Δέσποινας Γιαννάτου, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

Η παράσταση, που γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία από την πρεμιέρα της στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, αποτελεί μια ευρηματική σύνθεση χορού, θεάτρου και πρωτότυπης μουσικής με παραδοσιακά ακούσματα, εμπνευσμένα από το αριστούργημα του “αγίου” των γραμμάτων μας και μας μεταφέρει στην ανδροκρατούμενη κοινωνία της τότε εποχής ενώ επί σκηνής παρουσιάζεται σε παράλληλη δράση και ο συγγραφέας του έργου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – χορογραφία: Δέσποινα Γιαννάτου
Μουσική Σύνθεση: Μπάμπης Νίκου
Σκηνικά: Ντέιβιντ Νεγρίν
Κοστούμια: Χριστίνα Μπακαλοπούλου
Φωτισμοί: Ντέιβιντ Νεγρίν

Διανομή:
Πέτρος Γούτης (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)
Θανάσης Κουρλαμπάς (Άνδρας)
Ομάδα χορού «Υπέρ Ορίων»:
Θάλεια Μελισσαράτου (Φόνισσα)
Σοφία Κρανιά (Φόνισσα)
Εμμανουέλα Αλεξανδρινάκη (Φόνισσα)
Ανθή Κακουλίδου (Φόνισσα)
Παντελής Πάγκαλος, Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, Ειρήνη Καφρίτσα, Νικόλαος Ρούσσος, Χριστίνα Ρεσίτη (Ερινύες)

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το