ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ,
ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΠΟΥΡΓΚΑ

Δεν εχουν περασει δυο χρονια απο τοτε που η Γαλλια απαγορευσε τη μπουργκα, επικαλουμενη την ισοτητα των γυναικων και την πιθανοτητα ενδυματολογικης καλυψης τρομοκρατων.
Η απαγορευση αυτη ειχε προκαλεσει μια δημοσια συζητηση, με διαμετρικα αντιθετες αποψεις.


Το γαλλικο μοτο ωστοσο , ” η δημοκρατια απαιτει ακαλυπτα προσωπα”, ειχε περισσοτερους θιασωτες παρα πολεμιους αν και πολυ διφορουμενο και ως προς τη δημοκρατια και ως προς το ποια προσωπα της ειναι ακαλυπτα.
Η συζητηση για τη μπουργκα και το τι υπογραμμιζει. σε μεριδα του μουσουλμανικου κοσμου, ειναι μεγαλη και οχι αυτης της στιγμης.
Η συζητηση επισης για την υποχρεωτικη προσαρμογη σε πολιτισμικα μοντελα ειναι εξισου τεραστια.
Αξιζει παντως να θυμηθει κανεις πως οι γιαγιαδες μας της δεκαετιας του 60′ , 70′ αλλα και οι γυναικες που χηρευαν εκεινη τη χρονικη περιοδο, δεν κυκλοφορουσαν χωρις μαυρο τσεμπερι δεμενο μαλιστα στη βαση του σαγονιου, για να καλυπτει και την “προκλητικοτητα” του γυμνου λαιμου. Πολυ κακως αλλα δεν πεσαμε απ τα συννεφα.
Τωρα που τα λεωφορεια ειναι γεματα μασκοφορους, και των δυο φυλων, τα καχυποπτα βλεμματα στις μουσουλμανες με μαντηλα, περασμενη σα μπουργκα, εχουν, ευτυχως, σχεδον μηδενιστει.
Στις λαϊκες αγορες μαλιστα, που ολα ειναι πιο λαϊκα και πολυχρωμα, οι μουσουλμανες με τις μεταξωτες τους μαντηλες, που για να τις κανουν πιο ανεκτες, επικεντρωθηκαν στο σχεδιασμο τοξωτων φρυδιων και το βαψιμο μαυρων εξωτικων ματιων, δειχνουν ομορφες η τουλαχιστον ομορφοτερες απο τη χειρουργικη μασκα.
Ο κορωνοϊος εφερε την πολιτισμικη “αλλοιωση” που τοσο ειχαν φοβηθει οι καθαροαιμοι ευρωπαϊστες, σε τετοιο βαθμο μαλιστα καθολικης επιβολης, που το συναφες εμπορικο κυκλωμα πυρετωδως ετοιμαζει ντηζαϊνατες, σικ, σπορ, trendy και casual μπουργκιτσες.
Η Amazon μπορει να εκανε μαζικες απολυσεις, παρα την καθετη αυξηση του τζιρου της στην πανδημια, δεν παρελειψε ωστοσο το εμπορικο πακετο της trendy μπουργκας.
Μασκες με κρεμαστες χαντρες για να ισοφαριζεται η απουσια του σκουλαρικιου, μασκες με τυπωμενα σοφα λογια μεγαλων ανδρων για τους ιντελλεκτσουαλ, μασκες με χρυσα στρας για νυχτερινες εμφανισεις, μασκες ασορτι με γαντια και αλλα ενδυματολογικα αξεσουαρ.
Καλες πωλησεις να ‘χουν οι ανθρωποι.
Η ζωη τελικα εχει αστειρευτο χιουμορ και στηνει πολυ πετυχημενες πλακες.

Νίνα Γεωργιάδου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το