Την Δευτέρα, 29 Ιουλίου, δεύτερη μέρα στο Κάμπινγκ της Πορείας.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «H παραχάραξη της Ιστορίας»
Αφορμή για τη βραδιά αυτή, οι πρόσφατες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την απόβαση στη Νορμανδία, οι οποίες αποτελούν μια νέα προσπάθεια για την παραχάραξη και αναθεώρηση της ιστορίας. Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην αντιφασιστική νίκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και πλήθος
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Το Πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Τρίτη, 30 Ιουλίου
22:00 Βραδιά Αστρονομίας και Μυθολογίας
Μπροστά στο κάμπινγκ, δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον έναστρο ουρανό, η Πορεία οργανώνει μια βραδιά Αστρονομίας και Μυθολογίας, με παρατήρηση του νυχτερινού ουράνιου θόλου, και διακριτικές δόσεις Φυσικής και Φιλοσοφίας στην παρουσίασή μας!
24:00 Cocktail party
H συνέχεια, με νυχτερινό Cocktail party και δροσιστικό κλείσιμο της ημέρας δίπλα στην ακρογιαλιά.

Τετάρτη, 31 Ιουλίου
20:30. Παρουσίαση αρχαίας τραγωδίας
«Ορέστης» του Ευριπίδη
Η τραγωδία της κοινωνίας που την σάπισε ο πόλεμος: Μια ερμηνευτική προσέγγιση απ’ την πλευρά του θεατή.
O Ορέστης του Ευριπίδη είναι μία από τις λιγότερο γνωστές τραγωδίες του αρχαίου δράματος, παρά το ότι το θέμα της ανήκει στον γνωστό «κύκλο των Ατρειδών», με τον Αγαμέμνονα και την Κλυταιμήστρα, τον Μενέλαο και την Ελένη, τον Ορέστη, την Ηλέκτρα.
Όταν παρουσιάζει ο Ευριπίδης αυτή την τραγωδία, ο Πελοποννησιακός πόλεμος μαίνεται στην Ελλάδα ήδη για 25 περίπου χρόνια. Ο κοινωνικός ιστός έχει διαλυθεί, το ήθος των παλιών ανθρώπων και οι αξίες της κοινωνίας έχουν εκπέσει. Στο έργο κυριαρχούν οι φαύλοι.
Επιχειρείται προσέγγιση του σπουδαίου αυτού έργου από την πλευρά των θεατών.
Πέμπτη, 1 Αυγούστου
Ημερήσια εκδρομή
Ημερήσια εκδρομή στη Βόρεια Εύβοια, με καινούριες παραλίες και νέα φυσιολατρικά μονοπάτια στο πρόγραμμα! Πρωινή αναχώρηση με πούλμαν προς την Καστανιώτισσα, κάθοδος στα γραφικά Ήλια μέσα από σκιερές, πράσινες διαδρομές, βουτιά στα δροσιστικά νερά της και χρόνος για το μεσημεριανό γεύμα μας δίπλα στη θάλασσα. Επιστροφή το απόγευμα της ίδιας μέρας.
21:00. Βραδιά θεάτρου
Το βράδυ της Πέμπτης, η θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, που επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού, του πάθους, και της επιρροής των ανδρών στις γυναίκες. Η τυραννία της  Άλμπα στις κόρες της, προμηνύει τη φύση του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο στην Ισπανία, λίγο πριν τελειώσει το έργο του ο Λόρκα.

Παρασκευή, 2 Αυγούστου
20:00. Εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «10 χρόνια μνημόνια»
Με αφορμή τη συμπλήρωση μιας ολόκληρης μνημονιακής 10ετίας για τη χώρα μας, η Πορεία διοργανώνει σχετική εκδήλωση, με άξονα συζήτησης:
«Βασικά συμπεράσματα για τις νέες συνθήκες, τις ευθύνες και την προοπτική της αριστεράς»
24:00. Beach party
Η βραδιά θα κλείσει με beach party, το μουσικό πρόγραμμα του οποίου θα βρίσκεται στα χέρια φίλων της Πορείας!

Σάββατο, 3 Αυγούστου
21:00. Μουσικό Γλέντι της Πορείας
Για το βράδυ του Σαββάτου η Πορεία έχει προγραμματίσει ένα ζωηρό Ρεμπέτικο-παραδοσιακό γλέντι, με τους μουσικούς:
Κωνσταντίνα Βασίλογλου – σαντούρι
Κωνσταντίνο Χριστόπουλο – μπουζούκι
Παναγιώτη Κοτταρά – κιθάρα
Εννοείται ότι τη μουσική βραδιά θα υποστηρίξει γευστικά η κουζίνα της Πορείας!

Κυριακή, 4 Αυγούστου
21:00. Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο
Το μουσικό σχήμα της Πορείας επιλέγει φέτος να αφιερώσει μια βραδιά στον σημαντικό μουσικοσυνθέτη Μάνο Λοΐζο. Η μουσική και το έργο του, εδώ και περισσότερες από τέσσερεις δεκαετίες, συνδέονται με τους αγώνες του λαϊκού, προοδευτικού, δημοκρατικού και αριστερού κινήματος, με την αντιδικτατορική πάλη και τους αγώνες της μεταπολίτευσης. 
Τα τραγούδια του γίνονται σύντροφος του νεολαΐστικου και φοιτητικού κινήματος, ενώ ακούγονται από τις χορωδίες των νέων σε όλα τα σχολεία, τιμώντας τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. 
Η μουσική του συνοδεύει τους αγώνες του εργατικού κινήματος. Το μουσικό σχήμα της Πορείας τιμά το έργο του Μάνου Λοΐζου, ο οποίος, τέσσερεις δεκαετίες μετά, εξακολουθεί να συγκινεί, εξακολουθεί να ενώνει την παλιά και νέα γενιά.

Δευτέρα, 5 Αυγούστου
Επίσημη μέρα αναχώρησης. Όποιοι το επιθυμούμε, ωστόσο, παραμένουμε!

Παράλληλες δραστηριότητες
Συζήτησεις με άξονα τα μαθητικά/ φοιτητικά/ εργασιακά θέματα

Στις πιο πρόσφορες ημερομηνίες για τους μαθητές και του φοιτητές (οι οποίες θα οριστούν μετά την έναρξη του camping), θα διεξαχθούν δύο ξεχωριστές εκπαιδευτικές συζητήσεις, μία για τα μαθητικά ζητήματα και τα προβλήματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μία για τα φοιτητικά – σπουδαστικά ζητήματα και τα προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή συζήτηση για τα εργασιακά θέματα και τον νέο μεσαίωνα, για τον οποίο εργάζεται ήδη η νέα κυβέρνηση.

Αθλητικά τουρνουά αλλά και επιτραπέζιοι αγώνες
Για τις ημέρες του camping, δίπλα στο επίσημο πρόγραμμά μας, δρομολογούνται μια σειρά από επιπλέον αθλητικές δραστηριότητες (πρωτάθλημα beach volley, τουρνουά μπάσκετ 3×3, αγώνες πινγκ πονγκ, αλλά και επιτραπέζια πρωταθλήματα σκάκι και τάβλι). Από τις πρώτες ημέρες θα υπάρχουν αναρτημένοι πίνακες για δηλώσεις συμμετοχής στις δραστηριότητες αυτές, αλλά και για την πορεία των αγωνιστικών!
 
Το καθημερινό μας μενού/ κυλικείο
Όπως ακριβώς και πέρυσι, η συλλογική μας κουζίνα θα συνοδεύσει και φέτος το καθημερινό μας πρόγραμμα, με το κατακτημένο πλούσιο και γευστικό μενού της!
Φυσικά, η Πορεία θα διατηρήσει και πάλι κυλικείο, για όλες τις ημέρες του κάμπινγκ, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το οποίο και θα αποτελέσει το καθημερινό μας «στέκι».
 
Έκθεση βιβλίου
Πριν από τις εκδηλώσεις μας, και δίπλα στο κυλικείο, θα λειτουργήσει και φέτος έκθεση βιβλίου, με τις πρόσφατες εκδόσεις της Πορείας, των Αντιτετραδίων, των Μορφωτικών Εκδόσεων, παρούσες!

Χρήσιμες πληροφορίες

Διαμονή:
Το κόστος διαμονής στο κάμπινγκ ορίστηκε στα 6,5 μόλις ευρώ ανά ημέρα, ενώ για το σύνολο των ημερών η δήλωση συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ (συνολικό κόστος ανά άτομο για τις 9 ημέρες και 8 διανυκτερεύσεις: 57€).

Μετάβαση, και επιστροφή:
Μετάβαση με ΙΧ στο Πευκί Ευβοίας
α) Από Αθήνα και νότια Ελλάδα, μπορείτε να έρθετε στο Πευκί μέσω Χαλκίδας, ακολουθώντας τη διαδρομή προς Άγιο Ιωάννη Ρώσσο και έπειτα προς Ιστιαία, διανύοντας απόσταση 120 χλμ.
β) Από Θεσσαλονίκη και κεντρική/βόρεια Ελλάδα, μπορείτε να περάσετε με Ferry Boat από την Αρκίτσα στα Λουτρά Αιδηψού (45΄) και από εκεί να έρθετε στο Πευκί ή να περάσετε με Ferry Boat από τη Γλύφα στον Αγιόκαμπο (30΄) και από εκεί να έρθετε στο Πευκί.
ΚΤΕΛ
Στην ιστοσελίδα της Πορείας θα βρείτε αναρτημένες σχετικές πληροφορίες για τη μετάβασή σας στο Πευκί με ΚΤΕΛ, από διάφορες αφετηρίες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία
Για περισσότερες πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα αφορά στο κάμπινγκ ,καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 6976777952 και 6974184893 ή να απευθύνετε τα ερωτήματά σας στη σελίδα μας poreia@hotmail.gr. 
Στο site της Πορείας www.poreia.net θα βρείτε αναρτημένες όλες τις πληροφορίες που αφορούν το camping μας!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το