Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα ήρθε στο φως σε ανασκαφή στην ανατολική Τουρκία. Πρόκειται για ένα ψυγείο από το 1700 που ανακαλύφθηκε τελείως τυχαία από αγρότη σε ένα χωράφι.

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας αγρότης στην ανατολική Τουρκία όταν ανακάλυψε, ένα αρχαίο αντικείμενο αποθήκευσης και κατάψυξης τροφίμων.

Η ανακάλυψη έγινε καθώς ο αγρότης όργωνε το χωράφι του, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Το αρχαιολογικό εύρημα, που χρονολογείται περί τα 1700, θα συμπεριληφθεί ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου Αρχαιολογίας και Εθνογραφίας της επαρχίας Ελαζίγκ, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

«Πρόκειται για ένα φυσικό ψυγείο με συνθήκες σύγχρονης ψύξης που κατόρθωσε να διατηρεί τρόφιμα πριν από αιώνες», δήλωσε ο δήμαρχος του Μπασκίλ Ιχασάν Αμουράτ. 

Το εσωτερικό του δοχείου μήκους 1,4 μέτρων είναι επικαλυμμένο με κονίαμα από σκυρόδεμα, ενώ το εξωτερικό του από κόκκινο πηλό, στοιχεία που συντελούσαν στη διατήρηση της υγρασίας και της φρεσκάδας των προϊόντων.

Ο Αμουράτ σημείωσε επίσης ότι η σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη δείχνει ότι η περιοχή ήταν κάποτε μια σημαντική κατοικημένη περιοχή.

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το