➣ Μάθαμε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η λεγόμενη Πλεύση Ελευθερίας θα κατέλθουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές. Δεν έχει -ως φαίνεται- οικονομικό πρόβλημα η πολύφερνη δικηγόρος. Αλλά αυτά που λέει, και το μονοπρόσωπο, προσωποπαγές και πολυδιαφημιζόμενο «κόμμα» της, δεν έχουν σχέση με την αριστερά.

Άλλωστε ο δικηγορικός σοσιαλισμός είναι δική της πατέντα και δεν εφαρμόστηκε ποτέ και πουθενά.
Αναρωτιόμαστε βέβαια αν μετά το κάψιμο του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων τα αστικά επιτελεία προσπαθούν να βρουν ρεζέρβες στα πρόσωπα των Βαρουφάκη-Κωνσταντοπούλου. Αναρωτιόμαστε.

➣ Φουρτούνες στο ΚΙΝΑΛ, πρώην ΔΗΣΥ, πρώην Ελιά, πρώην ΠΑΣΟΚ. Ο μικρός Ναπολέοντας, Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού σε ένα ολιγόλεπτο διάγγελμα είπε 50 φορές τη λέξη «εγώ», αποφάσισε να φύγει μένοντας, αλλά δείχνοντας πάντα δεξιά. Από τα φοιτητικά του χρόνια ο Β. Βενιζέλος, ως πρόεδρος της νεολαίας Ε.ΔΗ.Ν της Ένωσης Κέντρου-Νέες Δυνάμεις των Μαύρου-Ζίγδη, είχε την εντύπωση πως άκουγε υπερκόσμιες φωνές.
Τώρα που ωρίμασε θέλει να τον υπηρετήσει ο λαός μας! Προβλήματα οι ΚΙΝΑΛαίοι που θα ενταθούν στο δρόμο προς τις εκλογές.
Διότι άμα πατάς σε δύο βάρκες… και ο Βενιζέλος είναι στη δεξιά…

* Ο τίτλος είναι δάνειο από το κόμικ “Ο Αστερίκιος εν Ολυμπία” και σημαίνει “όταν είναι παρών ο αρχηγός, θα τηγανίσουμε αυγά!”

(πίνακας “εξωφύλλου”: Ντιέγο Βελάθκεθ, γερόντισσα τηγανίζει αυγά)

Νικηφόρος Ζερβός

 

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το